Bila je velika dječija zvijezda, iznenada je nestala, a danas je niko ne bi prepoznao

Piše: Azra

Foto: Instagram @lisa.jakub

Lisa Jakub (42) proslavila se kao dječija glumica 90-tih nakon čega se povukla iz glume i postala književnica i instruktorica joge.

Najzapaženiju ulogu ostvarila je u filmu ” Mrs. Doubtfire” u kom je tumačila stariju kćerku gospođe Doubtfire koju je odigrao legendarni Robin Williams.

Lisa je na svom Instagramu objavila fotografiju novog članka o sebi s naslovom “Šta se dogodilo glumici koja je glumila Lidiju u filmu ” Mrs. Doubtfire?” pa je na pitanje i odgovorila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Jakub | Blue Mala (@lisa.jakub)

– Pa, mislim, svašta se dogodilo od 1993. godine pa morate biti određeniji”, napisala je, a zbog svog duhovitog odgovora je ponovo dospjela u centar pažnje i o njoj su se raspisali i drugi svjetski mediji.

Naime, Lisa je napisala nekoliko knjiga o svom iskustvu dječje zvijezde i borbi s mentalnim problemima. Iz glume se povukla kada su joj bile 22 godine i tom prilikom je na svojoj web stranici objasnila i zašto je donijela tu odluku.

– Shvatila sam da mora da postoji nešto više u životu od premijera i pretvaranja da ste neko drugi”, napisala je, a nakon napuštanja Holivuda odselila se u Virdžiniju gdje živi i danas sa svojim suprugom.

 

Pročitajte još