Emina Ćatić iz Bugojna je namlađa vlasnica i trener bikova u BiH

Piše: Azra

Emina Ćatić iz Bugojna je najmlađa vlasnica i trener bikova u Bosni i Hercegovini. U svojoj štali ima šest bikova koje drži iz ljubavi, ali i vodi na koride širom BiH.

Ćatić je ispričala kako se u ovo zanimanje zaljubila 2017. godine, kada je njena porodica kupila tele, koje su zatim zajedno odgojili.

– Vodili smo ga na koride, gdje smo često pobjeđivali. Zatim smo ga prodali prije tri godine, a onda smo kupili novog bika s kojim smo odmah počeli učestvovati u borbama, ispričala je Ćatićeva za portal Srednja Bosna Danas.

Emina, pored školskih obaveza uspijeva da pomogne porodici i u poljoprivrednim poslovima, ali i u treniranju svojih bikova.

Često je nazivaju “kraljicom koride” što je čini sretnom i daje motivaciju za dalji rad.

Borbe bikova opisala je kao siguran sport u kojem se životinje povrijede vrlo rijetko, kao i da se svi detalji borbi dogovaraju do najsitnijih detalja. Uz sve to, naglasila je kako se ovim poslom bavi zbog ljubavi, a ne želje za zaradom.

Izvor: Srednja Bosna Danas

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti