Nakon 23 godine braka saznao da mu je žena sestra: Umjesto da se razvedu, ostali su zajedno

Piše: Azra

Iako su u Holivudu dugovječne i iskrene ljubavi rijetke, a brakovi koji su potrajali duže od 10 godina se mogu nabrojati na prste obje ruke, postoje i oni na čijem bi primjeru mnogi mogli mnogo da nauče. Miljenik žena Kevin Bacon i njegova supruga Kyra Sedgwick nedavno su proslavili 34. godišnjicu braka, a slavni glumac nikada nije krio koliko je sretan što ju je upoznao.

Njih dvoje uplovili su u vezu još davnih osamdesetih, kada su se vjenčali 1988. godine, a glumac je nebrojeno puta istakao da su mu Kyra i njihova porodica bili glavni oslonac u teškim trenucima.

– Vrijeme kada sam bio na samom dnu je vrijeme kada sam upoznao svoju suprugu, kada su rođeni naši klinci, dešavale su se dobre stvari. I mogao sam da se izdržavam, to mi je davalo snagu – istakao je Bacon u jednom intervjuu. Ni Kyra nije štedjela komplimente na račun svog supruga.

– Da mi je neko rekao da ću sa 22 upoznati muškarca za kog ću se udati i da ću se godinu dana kasnije zaista i udati i imati dijete s njim, rekla bih da je lud.

– Kada uđe u sobu još uvijek me ostavi bez riječi, srce mi se ubrza i pomislim kako je zgodan- rekla je glumica koja ne krije emocije prema suprugu.

Inače, godinu dana nakon vjenčanja, Kyra i Kevin dobili su sina Travisa, a 1992. na svijet je stigla i kćerka Sosi Rut, koja se i sama danas bavi glumom. Ono zbog čega je njihov brak, za razliku od ostalih holivudskih, uspio, Kyra je objasnila riječima kako su jedno drugom obećali da neće ostaviti jedno drugog, bez obzira kakvi ih problemi zadesili, a s druge strane, dok su im djeca bila mlađa, veliku pažnju posvećivali su upravo svojoj četvoročlanoj porodici, ali i samom braku koji je bio prioritet, tako što su redovno imali romantične izlaske samo njih dvoje.

– Ona je ljubav mog života, odmah sam to znao – priznao je Kevin.

Međutim, glumac nije mogao ni da sanja da je sa suprugom povezan ne samo dubokim i iskrenim emocijama, već i na još jednom planu. Naime, Bacon je sa suprugom 2011. godine učestvovao u emisiji “U potrazi za korjenima”, kada su analize pokazale da su Kevin i Kyra rođaci, u devetom koljenu, odnosno da mu je žena dalja sestra. Kyra je tada tvrdila da to za nju ipak nije tako veliko iznenađenje koliko bi neko pomislio.

– Vidiš. Znala sam! Znala sam! Znala sam! Znala sam! Znala sam! – ponavljala je ona.

– Znala sam da ću biti u srodstvu s Kevinom Baconom, mislim, većina bjelaca je povezana nekako. Nisam iznenađena, iskreno. Prepostavljala sam da je to bio razlog zašto su nas oboje testirali, morala sam da se pravim da sam iznenađena.

Ovo saznanje nije uticalo na njihov brak i par je ostao zajedno jer, kako je Kyra rekla, “sve je dobro dok nisu najbliži rođaci”.

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti