Trener Jennifer Lopez otkrio vježbe kojim je postigla savršenu figuru: Lakše je nego što mislite

Piše: Azra

INSTAGRAM: @jlo

Tijelo Jennifer Lopez decenijama izaziva oduševljenje i zavist žena širom svijeta, a glumica i pjevačica nikad nije skrivala da se pošteno oznoji u teretani kako bi zadržala svoju savršenu figuru.

Jedna od osoba zaslužnih za njenu figuru je David Kirsch, trener iz New Yorka koji radi s brojnim slavnim osobama.

-Bilo da se radi o saradnji s Jennifer Lopez ili s nekim drugim, postoji biblijska fraza: ‘Gledaj, slušaj i podučavaj’, za koju mislim da je veoma snažna, rekao je za Vogue.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

-Najlakše je složiti striktni set vježbi. Prije nego što odlučite da impresionirate klijenta, morate ga saslušati, morate proučiti i vidjeti šta njemu treba, ali i šta on želi i koliko je spreman posvetiti se radu na sebi, dodao je.

On se ovim poslom bavi 35 godina, a među njegovim klijentkinjama su Keri Vašington i Kejt Apton. Kako kaže, razlika između dobrog trenera i onog koji pokušava samo da impresionira pratioce na Instagramu je u tome da onaj prvi intuitivno razumije šta klijent treba fizički, mentalno i duhovno.

-To je ono što često nedostaje, a frustrirajuće je da se taj aspekt treninga prešuti. Taj ‘tajni sastojak‘ uspješnog odnosa između trenera i klijenta donosi potpune rezultate, ističe.

Kirsch naglašava da ne postoje dva ista tijela te da na rezultate utiču različiti faktori, od stila života, preko ishrane i stresa, do ljudi kojima je neko okružen.

-Jennifer je pedantna kad je riječ o ishrani, spavanju i svemu u svom životu. Tu nije samo stvar u fizičkom, radi se o transformaciji svakog aspekta vašeg života, rekao je.

Kirsch napominje da možete koristiti pametne uređaje koji mogu pratiti kvalitet vašeg sna te sposobnost tijela da metabolizira proteine, masti i ugljene hidrate.

-Zajednički zaveznik je uvek san. Odmor i oporavak jako su važni za vaš oporavak i cjelokupno zdravlje, ističe.

Trening s Kirschom uključuje vježbe koje su mu svojevrsni zaštitni znak, poput “hoda čudnog kljunaša”, sumo iskoraka, udaraca nogom sa strane i skokova iz čučnja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli David Kirsch (@davidkirsch)

-Jennifer i ja često hodamo kao kljunaši sa širokim stavom. To je odlično za unutrašnju stranu bedara i zadnjicu, objašnjava.

Dizanje tegova na jednoj nozi i boks također su ključni u treningu, a Kirsch uvijek uključuje elemente pilatesa u trening.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

-U njenim treninzima miješamo kardio, pliometriju, vježbe cijelog tijela, vježbe trupa i donjeg dijela tijela. Treninzi su jako intenzivni i ona ih shvata jako ozbiljno, što je meni jako uzbudljivo. Kad joj kažeš da ćemo nešto raditi, ona uvek odgovara: ‘Super‘. Njeni treninzi su brzi, jako je usredotočena i puna energije, rekao je i dodao da se divi njenoj radnoj etici.

Izvor: wanted.mondo.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti