Gigi Hadid brutalno o Twitteru: Septička jama mržnje i netrpeljivosti, to nije mjesto za mene

Piše: Azra

INSTAGRAM: @gigihadid

Poznata manekenka Gigi Hadid napustila je društvenu mrežu Twitter nakon što je tu platformu preuzeo Elon Musk.

Društvenu mrežu nazvala je “septičkom jamom mržnje i netrpeljivosti”, prenosi Page Six. Gigi je objasnila da je svoj profil na Twitteru deaktivirala zbog masovnih otpuštanja u toj kompaniji, uključujući i ono tima za ljudska prava.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gigi Hadid (@gigihadid)

-To nije mjesto na kojem želim biti. Ne mogu reći da je sigurno mjesto za bilo koga ni društvena platforma koja će učiniti više koristi nego štete, napisala je Hadid.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gigi Hadid (@gigihadid)

Nakon što je Elon Musk preuzeo Twitter i počeo masovno da dijeli otkaze i to samo uz slanje maila zaposlenicima, sve više javnih ličnosti odustaje od ove platforme, a također se Elonu najavljuju velike tužbe.

Nedavno se oglasio i osnivač Twittera Jack Dorsey kojem se, izgleda, nimalo ne sviđa ono šta se događa.

-Ljudi na Twitteru iz prošlosti i sadašnjosti jaki su i otporni. Oni će uvijek pronaći način koliko god težak trenutak bio. Shvaćam da su mnogi ljuti na mene. Ja sam odgovoran zašto su svi u ovoj situaciji: prebrzo sam povećao veličinu kompanije. Izvinjavam se zbog toga, napisao je.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti