Jennifer Aniston ogolila dušu, ali i tijelo progovorila javno o očajničkoj borbi da ima djecu: Više nemam šta kriti

Piše: Azra

Foto: Instagram @allure

Jennifer Aniston pozirala je za najnovije izdanje prestižnog Allure magazina u kojem je po prvi put ogolila doslovce dušu, ali i tijelo i progovorila o onome zbog čega najviše žali.

Fotografije 53-godišnje holivudske zvijezde malo su koga ostavili ravnodušnim. Naime, za naslovnicu je Jennifer pozirala tek u minijaturnom crnom bikiniju sa prepoznatljivim Chanelovim logom, koji joj je jedva prekrio bradavice, a da se primijetiti i da su fotografije poprilično obrađene, zbog čega pomalo izgleda neprepoznatljivo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allure Magazine (@allure)

A baš kao što je ogolila tijelo pred objektivom fotografa, Jennifer Aniston u velikom je intervjuu ogolila i dušu. I to doslovce. U nikada iskrenijem intervjuu, uz napomenu da više nema šta kriti, Jennifer se otvorila i javno progovorila o očajničkoj borbi da dobije djecu.

53-godišnja glumica priznala je kako žali što nije pravovremeno reagirala i zamrznula u mlađoj dobi svoje jajne stanice, otkrivši kako je proživjela tešku borbu s neplodnošću te da je čak odlazila na IVF, kao i ispijala razne kineske čajeve očajnički želeći ostati trudna.

S gnjušanjem je odbacila špekulacije da je njen bivši suprug Brad Pitt zatražio razvod jer mu ona nije mogla roditi dijete, dodajući kako su konstantne glasine o njenim vezama samo dodatno zakomplicirale bitku s neplodnošću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allure Magazine (@allure)

Danas je kaže svjesna da nikada neće imati dijete.

-Dala bi sve da mi je netko tada rekao: Zamrzni jajne stanice. Napravi sebi uslugu. Jednostavno, u toj dobi ne razmišljaš o tome, zato sam danas tu gdje jesam. Moj je brod otplovio.

Kroz razgovor je priznala i kako je tokom života bila previše fokusirana na svoju karijeru, ne zamarajući se time da bi možda trebala pronaći nekoga, imati djecu. Ono što joj je najviše zasmetalo, bile su priče kako ju je Brad Pitt ostavio jer mu nije mogla roditi djecu.

 

 

-Rekli su da sam samo razmišljala o karijeri, pa Bože oprosti da je žena uspješna i da nema dijete. A razlog zašto me suprug ostavio, zašto smo okončali brak, bio je taj jer mu nisam htjela roditi dijete! Sve su to bile laži koje sam slušala, a ja danas nemam šta više kriti – istakla je.

A upravo o neplodnosti namjerava uskoro napisati knjigu, kako bi pomogla drugim ženama koje prolaze istu borbu. Kako je rekla, o tome do sada nije pričala jer je željela zaštititi sebe, ali i svoju priču.

-Provela sam tolike godine skrivajući svoju tajnu da odlazim na IVF. Bila sam zaštitnički nastrojena prema svemu jer sam imala osjećaj da tako malo stvari mogu zadržati za sebe. Imam osjećaj kao da se budim iz hibernacije. Više nemam šta kriti – zaključila je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti