Sharon Stone, Angelina Jolie i Madonna su samo neke od holivudskih zvijezda koje su usvojile djecu

Piše: Azra

Iako su slavne ličnosti, neke od njih nisu imale priliku da se ostvare u ulozi majke, te su se odlučile na posvajanje djece, dok sa druge strane, ne smijemo izostaviti ni one zvijezde koje su odlučile pružiti priliku za bolji život napuštenoj djeci, iako su već bile majke.

Madonna, pop-kraljica, ima četvero usvojene djece: Davida Bandu, Mercy James te blizanke Stellu i Estere. Sva su djeca rođena u Malaviji. Davida je posvojila 2006., Mercy 2009., a osam godina kasnije kući je dovela i Stellu i Estere.

-Ponekad bih samo zatvorila oči i pomislila: ‘Zašto moja kuhinja nije puna rasplesane djece?’ Toliko je djece kojoj treba dom. Pomislila sam: ‘Šta čekam?’, rekla je prije pet godina Madonna za magazin People. Uz usvojenu djecu, ima i biološku kćer Lourdes Mariju te sina Rocca.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aslı Watson (@call_me_mumsy)

Bivši supružnici imaju veliko potomstvo koje uključuje i njihovo troje Usvojene djece. Osim svoje biološke djece Shiloh, Knoxa i Vivienne, Pitt i Jolie usvojili su Maddoxa, Paxa i Zaharu iz Kambodže, Vijetnama i Etiopije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli instylemagazine (@instylemagazine)

-Oni su najbolji mali ljudi koje sam ikad upoznala i pružaju mi ​​toliko radosti, rekla je jednom prilikom Jolie o usvojenoj djeci.

Sandra je posvojila sina Louisa usred razvoda od Jesseja Jamesa, a pet godina kasnije u njen dom stigla je i kći Laila. Bullock je Louisa i Lailu usvojila iz doma za nezbrinutu djecu u Louisiani. Nakon što je otkrila da je posvojila kćer rekla je da je njezina porodica “pomiješana, raznolika, luda, puna ljubavi i razumijevanja”.

Hugh Jackman i Deborra-Lee Furness posvojili sina Oscara i kćer Avu nakon problema s plodnošću. Jackman je ispričao da su se on i njegova supruga, koja je imala 40 godina kad su se vjenčali, borili s pobačajima i umjetnom oplodnjom. Nakon toga odlučili su posvojiti dvoje djece.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hugh Jackman (@thehughjackman)

Glumica Kristin Davis je 2011. godine usvojila kćer Gemmu.

-Ovo je nešto što sam željela jako dugo. Ostvarenje ove želje mi je veće zadovoljstvo nego što sam mogla ikad zamisliti. Osjećam se tako blagoslovljeno, rekla je u izjavi za magazin People. Godine 2018. usvojila je i sina Wilsona.

Katherine Heigl i Josh Kelley su usvojili kćerku Naleigh i Adelaide.

-Oduvijek sam znala da želim posvojiti dijete, rekla je glumica 2011.. Naleigh su 2009. posvojili iz Južne Koreje. Drugu kćer posvojili su tri godine kasnije. Par ima i biološkog sina Joshuu.

Glumica Charlize Theron  ima dvije usvojene kćeri Jackson i August. Theron je prvo dijete usvojila u martu 2012., a tri godine poslije u njezinu porodicu stigla je i August.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Charlize Theron (@charlizeafrica)

Sharon ima tri usvojena sina, a nad jednim dijeli starateljstvo s bivšim suprugom. Sina Roana je usvojila s tadašnjim suprugom Philom Bronsteinom, a kad su prekinuli 2004., upustili su se u dugu bitku oko starateljstva.

Iduće godine Sharon je posvojila sina Lairda, a samo godinu dana kasnije i trećeg sina Quinna.

Par je posvojio dvoje djece u razmaku od devet godina. Curtis je u jednom intervjuu otkrila da se na posvajanje odlučila zbog neplodnosti.

Cate Blanchett je prije sedam godina sa suprugom je usvojila kćer Edith.

-Porodica Upton posvojila je djevojčicu. Nećemo dati dodatne detalje, rekla je tada. Prije toga Cate je govorila da bi voljela usvojiti dijete. Par ima i tri biološka sina.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti