Michelle Obama iskreno o menopauzi i kako se s njom nosi

Piše: Azra

Foto: Instagram @michelleobama

 

Bivša prva dama Michelle Obama otvorila je srce u razgovoru o menopauzi. Želi znati više o stanju s kojim se suočava, ali i educirati žene o promjenama koje mogu očekivati

Michelle Obama poznata je ne samo kao žena Baracka Obame, već i kao prva dama koja se aktivno bavila problemima u društvu i tražila brza i efikasna rješenja za stanja s kojima se nije slagala. Njen angažman posebno se doticao djece, obrazovanja i položaja žena u društvu. U zadnje vrijeme osvijestila je menopauzu te status „tabu-teme“ koji ovo žensko stanje još uvijek uživa.

– Želim znati u što se upuštam. O menopauzi se ne govori puno. Ja prolazim kroz to i znam da sve moje prijateljice prolaze kroz to. Ipak, informacija je tako malo – kritički je priznala Michelle.

Vjeruje u žensku snagu i zajedništvo te smatra kako bi menopauza bila puno lakša kada bi sve žene dijelile iskustva kroz koja prolaze. Tako se nijedna ne bi osjećala usamljeno.

Ukazala je i na to da se žene koje ulaze u menopauzi nalaze u problemu jer ni njihove majke ne govore o toj temi. Našalila se kako se njena majka gotovo i ne sjeća vlastitog iskustva menopauze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

Veliku podršku pronašla je u svojoj fitness ekipi s kojom je vježbala dok je bila u Bijeloj kući. No, primijetila je da njezin nadimak „Drillmaster“ više nije toliko primjenjiv kao prije.

Nema više toliko snage pa se fitness rutina bivše prve dame temelji na vježbama za fleksibilnost, a manje na kardio vježbama.

– Nešto od toga je menopauza, nešto starenje. Primijetila sam da ne mogu izvoditi vježbe jednako kao prije. To mi nikako ne ide, otvoreno je izjavila Michelle i dodala kako vrijeme oporavka pri istegnuću mišića nije isto.

Prije dvije godine otkrila je da je morala uzimati hormonalnu terapiju zbog problema s valovima vrućine. Također, pri liječenju se suočila s nedostatkom informacija o hormonalnim dodatcima, a sada želi osvijestiti žene o njihovim mogućnostima u savladavanju izazova menopauze.

Pročitajte još