Prva je razotkrila monstruma koji je silovao desetine žena u Holivudu: Sa 16 su je zlostavljali i danas se oporavlja od tog pakla

Piše: Azra

Foto: Instagram @ashley_judd

 

Ashley Judd talentirana glumica sa 30 godina karijere postala je i jedna od glavnih pokretačkih sila u pokretu za prava žena tokom posljednjih nekoliko godina.

Bila je prva koja je progovorila protiv Harveya Weinsteina godinama prije nego što su druge žene smogle hrabrosti da izađu u javnost sa svojim pričama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

Osim o Weinsteinu, u svojim memoarima iz 2011. godine je progovorila i o seksualnom zlostavljanju koje je pretrpjela od brojnih muškaraca, uključujući i neimenovanog člana svoje porodice, priznavši da je rano i neprimjereno bila izložena seksu zbog čestih majčinih afera s muškarcima.

Ashley je detaljno opisala napade na nju kada je jedan muškarac dvaput silovao dok je drugi gledao, nakon čega ju je zlostavljao drugi odrasli muškarac, otkrivši da je tada imala 15, najviše 16 godina, a upravo kako bi se suočila sa svime što je proživela i preživela, Ashley je čak i upoznala čovjeka koji je silovao 1999. godine.

Zahvaljujući svim ovim hrabrim ženama, 70-godišnji Harvey Weinstein proglašen je krivim za seksualno napastovanje i silovanje i trenutno služi 23-godišnju zatvorsku kaznu u New Yoku.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti