Ove zvijezde su postale vegani: Životinje volim više nego ljude

Piše: Azra

Novembar je mjesec vegana, dok je prvi dan u novembru Svjetski dan vegana i obilježava se od 1994. Svjetski dan vegana prvobitno je proširen na sedmicu, a potom i na mjesec vegana te se tada širom svijeta promoviše veganstvo.

Vegan Society piše da je veganstvo način života koji isključuje, koliko je god to moguće i izvedivo, sve oblike iskorištavanja i okrutnosti prema životinjama, bilo da je u pitanju hrana, odjeća ili neka druga svrha. Promiče se korištenje neživotinjskih alternativa za dobrobit životinja, ljudi i okoliša.

Sve više ljudi, posebno poznatih lica, prelazi na ovaj način prehrane. Među slavnim osobama koje promiču veganstvo su zvijezde poput Lewisa Hamiltona, Joaquina Phoenixa, Jackieja Chana, Billie Eilish, Jessice Chastain, Gisele Bundchen, Pamele Anderson, Jareda Leta i brojnih drugih. Neki su od njih ispričali zašto preferiraju vegansku prehranu.

Pjevačica Billie Eilish je postala veganka prije nekoliko godina.

-Postati vegan nije mi bila velika promjena jer meso nikad nije bilo bitno u mom životu. Nije bilo kao da mi nedostaje meso, rekla je 2018.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BILLIE EILISH (@billieeilish)

Glumac Zac Efron je postao vegan, kaže, zbog poboljšanja svoje fizičke i mentalne dobrobiti.

-Eksperimentisao sam s čistom veganskom prehranom. To je potpuno promijenilo način na koji moje tijelo funkcioniše, kako probavljam hranu, kako dobivam energiju, kako spavam. Sjajno je. Sjajno je za moje vježbanje, rekao je Zac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zac Efron (@zacefron)

Joaquin Phoenix dugo je vegan, no kaže da svom sinu neće nametati svoje stavove.

-Nadam se da će biti vegan, ali neću nametati svoja uvjerenja djetetu. Mislim da to nije u redu, kaže Phoenix.

Lizzo, 32-godišnja pjevačica je u junu 2020. postala veganka.

-Kao nova veganka, uživam istraživati okuse biljaka i biljnih proteina. Svako je putovanje lično i zaslužuje slavlje, napisala je Lizzu uz snimku svojih obroka na TikToku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lizzo (@lizzobeeating)

Pjevačica Ariana Grande je 2013. svojim obožavateljima na Twitteru rekla da se hrani organski odmalena i da rijetko jede meso te da se obvezuje postati stopostotna veganka.

-Volim životinje više nego što volim većinu ljudi, ne šalim se. Ali čvrsto vjerujem u potpuno biljnu prehranu koja može produžiti životni vijek i učiniti vas sretnijom osobom, rekla je pjevačica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ariana Grande (@arianagrande)

Beyonce je podijelila video s detaljima svog veganskog načina života još 2018.. Prema njezinoj web stranici, plan prehrane koji je osmislio njezin trener temelji se na “stvaranju zdravijih navika pomoću biljnog načina života”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Beyoncé (@beyonce)

Natalie Portman je veganka od devete godine, ali je za PopSugar rekla da “svatko za sebe odlučuje” što će jesti. Njezin suprug Benjamin Millepied nije vegan.

-Volim se družiti s ljudima koji jedu šta god žele jer smatram da svako treba donositi odluke za sebe, rekla je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Natalie Portman (@natalieportman)

Jessica Chastain veganka je od 2007. i redovno koristi društvene mreže kako bi otvoreno govorila o svom životnom izboru.

-Postala sam veganka jer je moja prijateljica imala dvosedmični program dostave veganske hrane koji nije namjeravala koristiti pa sam ga ja iskoristila. Odmah sam imala više energije nego ikad u životu, rekla je Jessica za W Magazine 2017.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessica Chastain (@jessicachastain)

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti