Cristiano o smrti sina: Nisam to očekivao od Liverpoola, a na pripreme sam kasnio zbog kćerke

Piše: Azra

Cristiano Ronaldo (37) bez zadrške je napao vodstvo Manchester Uniteda, bivšeg i sadašnjeg trenera u 90-minutnom intervjuu za TalkTV nakon kojega, sasvim je izgledno, više neće biti igrač “crvenih vragova”.

Osim o izdaji, osjećaju da je crna ovca i činjenici da klub nije napredovao od odlaska Sir Alexa Fergusona, između ostalog, Ronaldo se otvorio i o bolnoj porodičnoj temi, smrti sina na porodu u aprilu.

Njegova partnerica Georgina Rodríguez nosila je blizance. Kćer Bella Esmeralda preživjela je porođaj, ali njen brat nažalost nije. Potreslo je to cijelu porodicu, no Cristiano je smogao snage i nastavio igrati.

Navijači ljutog Unitedova rivala Liverpoola njemu u čast u međusobnom okršaju dan nakon objave o porodičnoj tragediji zapjevali su u sedmoj minuti najpoznatiju nogometnu himnu “You’ll never walk alone”.

– Nikad nisam očekivao da ću to doživjeti – rekao je Ronaldo i otkrio:

– Primili smo i osobnu poruku sućuti od kraljevske porodice. I to me je u jednakoj mjeri zadivilo i dirnulo.

Ronaldo se u julu nije pojavio na početku priprema, nije putovao na azijsku turneju. Za neke je to bio signal da želi napustiti klub i da ima ponude drugih, pa i PSG-a za koji igra njegov rival Lionel Messi (35).

No razlog izostanka s priprema je, kaže, bio porodične prirode. Bella Esmeralda s tri je mjeseca završila u bolnici. Cristiano je optužio United za nedostatak empatije prema njemu.

– Porodica mi je sve, još i više nakon svega što smo prošli ove godine – rekao je Cristiano koji ima i sina Cristiana Juniora (12) i blizance Evu i Matea (5), čiji identitet majki javnost ne zna. S Georginom je dobio i kći Alanu Martinu (5).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ne želi da ga iko sažaljeva i kaže da je sretan čovjek, da mu navijači stalno prilaze i govore da ga podržavaju i zato je osjetio da je pravi trenutak da kaže što misli.

– Napredak je nula. Nisam vidio evoluciju u klubu, ništa se nije promijenilo. Navijači bi trebali znati istinu. Volim Manchester United, volim navijače, oni su uvijek na mojoj strani. Ali ako žele biti drugačiji, moraju promijeniti puno, puno stvari. Sir Alex zna bolje od ikoga da klub nije na putu koji zaslužuje. On zna, znaju svi. Neki ljuti to ne vide jer ne žele vidjeti, slijepi su – kazao je Cristiano.

Izvor: 24sata.hr

(S.P.)

Pročitajte još