Brižan je otac samo sinovima a kćerku ne želi da upozna: Glumi muškarčinu, a zbog bivše htio da se ubije

Piše: Azra

Slavni glumac Oven Vilson proslavio je svoj 54. rođendan, a postao je jedna od najvećih zvijezda Holivuda, upravo zahvaljujući porodičnim komedijama koje su ga proslavile.

Prepoznatljivi “zaštitni znakovi” su njegov smisao za humor, iskrivljen nos, kao i imidž atipične “muškarčine” koji njeguje i mimo malih ekrana. Inače, glumom je bio okružen od malih nogu jer je odrastao s dvojicom budućih glumaca: braćom Endruom i Lukom.

Njegov suptilni humor i pomalo neobične uloge do izražaja su došle u filmovima poput “Porodica čudaka”, “Lovci na djeveruše”, “Noć u muzeju”, “Zulender” i mnogi drugi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Owen Wilson (@owenwilson_fan)

Već kao student na univerzitetu u Teksasu upoznao je reditelja Viza s kojim se udružio i snimio film “Bottle Rocket” 1996. Ubrzo nakon toga, Oven se preselio u Los Anđeles sa braćom koja su također glumci.

Dok je boravio u LA, Oven je s Andersonom je napravio još tri filma: “Tajkun iz Rušmora”, “Porodica čudaka” i “Panika pod morem”.

Nakon saradnje s Andersonom na nekoliko filmova, pojavio se i u nekoliko visokobudžetnih filmova s ​​Benom Stilerom, ipak, najveći komercijalni uspjeh donio mu je film “Lovci na djeveruše”.

Kroz svoju karijeru pozajmljivao je glas Munji Mekvinu, automobilu u animiranom filmu “Cars” i njegovim nastavcima, a radio je i na drugim sličnim projektima.

Oven je ljubio mnoge slavne dame među kojima su Demi Mur, Kejt Hadson i Šeril Kol.

Bio je u vezi s kolegicom Kejt Hadson 2006. s kojom se upoznao na snimanju filma. Nažalost, ova veza je bila kratkog daha i razišli su se već 2007. Isto tako, Oven je prije nje bio i u vezi s Džesikom Simpson i Dženifer Aniston.

August 2007. umalo nije bio koban za Ovena Vilsona. Tog dana odveden je iz svoje kuće u Santa Monici u bolnicu nakon upućenog poziva za ljekarsku pomoć. Tek kasnije se iz policijskih izvještaja saznalo da su reagovali na pokušaj samoubistva. Oven je presjekao vene na rukama i popio punu bočicu jakih tableta za spavanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Owen Wilson (@owenwilson_fan)

Spekulisalo da je Oven pao u depresiju nakon raskida sa Kejt Hadson. Mjesecima je išao na tretmane kod psihologa, a doživio je nervni slom kad je bivšu ljubav ugledao u naručju kolege Daksa Šeparda. Da ga brat nije pronašao na podu kupatila, u nesvjesnom stanju i sa prerezanim venama, Holivud bi ostao bez jednog od svojih najboljih komičara.

Tokom boravka u bolnici posećivala ga je porodica i prijatelji, među kojima Viz Anderson i Vudi Harelson. Pušten je kući nakon manje od nedelju dana bolničkog lečenja. Kako bi se posvetio svom mentalnom zdravlju, otkazao je nekoliko nastupa i odustao od snimanja filma. Srećom, kasnije se vratio snimanju i dan-danas je jedan od najpopularnijih glumaca.

Ipak, posljedice traumetične veze osjetile su se i po tome što je nakon incidenta skrivao sve svoje djevojke, te se o njegovom ljubavnom životu gotovo ništa ne zna. Čak ga nije bilo moguće ni uslikati u ženskom društvu. Jedno vrijeme se govorilo da zbog Hadsonove mrzi žene, te da je upravo to jedan od razloga što i dalje ne želi da upozna kćerku.

Naime, Vilson ima dvojicu sinova sa dvije različite žene, i od njih se praktično ne dovaja, te ih paparaci veoma često fotografišu prilikom izleta i porodičnih trenutaka, ali kada je riječ o kćerkici koju je dobio sa umjetnicom Varuni Vongsvirat, priča je drugačija.

Oven i Varuni bili su zajedno prije više od 4 godine, međutim, kada je zatrudnila, glumac više nije želio da ima išta sa njom. Osim što je zatražio test očinstva, promijenio je i broj telefona, a ironija je što uprkos dokazanom očinstvu on i dalje ne želi da upozna kćerku, dok sa sinovima Robertom i Finom koje je dobio sa dvije različite žene najnormalnije komunicira i redovno se viđa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Varunie (@varunie)

Varuni čak nije ni željela da joj plaća alimentaciju za kćerku, iako to glumac redovno daje u iznosu od 25.000 dolara, već joj je bilo bitno da samo bude prisutan u životu kćerke.

Izvor: wanted.mondo.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti