Turska zvijezda Asli Enver drugi put rekla „da“: Vratila vjeru u ljubav

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @aslienver

Turska glumačka zvijezda Asli Enver (38) udala se za Berkina Gokbudaka s kojim je već nekoliko mjeseci u vezi.  Vjenčanje je održano u krugu prijatelja i porodice. Fotografije s vjenčanja podijelili su na društvenim mrežama.

Izabranik lijepe glumice Berkin Gokbudak godinu je stariji od nje. Diplomirao je na Odsjeku za industrijsko inženjerstvo Univerziteta Sabancı i magistrirao na Odjelu za upravljanje marketinškim komunikacijama Univerziteta Galatasaray. Berkin ima dijete od osam godina. Vođa je hematološke poslovne jedinice „Johnson & Johnsonove“ farmaceutske grupe „Janssen Turska“.

Nesretne ljubavi

Asli je domaćoj publici najpoznatija po ulozi u seriji „Istanbulska nevjesta“.  Jedna je od najplaćenijih glumica u Turskoj, a, iako joj na poslovnom planu već godinama itekako dobro ide, u ljubavnom životu baš i nije bilo tako. Naime, Asli je tri godine bila u braku s kolegom Birkanom Sokulluom, od kojeg se razvela 2015. godine.

Poslije razvoda, radeći na filmu „Brate moj“, zaljubila u glumca i muzičara Murata Boza. No, i ta ljubav nije imala sretan kraj. Nakon što je Murat ostavio Asli njihova priča se nastavila. Priznala je da mu je dala još jednu šansu, što nije obradovalo njihove bližnje. Kako su prenosili mediji, par je ponovo prekinuo i to na Muratovu inicijativu, jer više nije mogao podnositi Asline ljubomorne ispade i želju za kontrolom. Cijela ta situacija dovela ju je do nervnog sloma, a izvor za turske medije otkrio je kako se glumica počela osjećati nepoželjno te da više nije imala samopouzdanja.

– Preteško mi je bilo kad smo prekinuli. To je najgore u vezi, ali teško je i kad vas partner ne može razumjeti na pravi način. Svaka je veza drukčija, ali najvažnije je da osobu s kojom ste u vezi najprije gledate kao čovjeka, a ne kao dečka ili djevojku. To je najbolji način da postavite temelj zdravog odnosa – rekla je glumica, koja je svojevremeno priznala da do braka ne želi živjeti s muškarcem jer smatra da bi se njihova ljubav tako mogla istrošiti.

Borba s disleksijom

Asli je rođena u Londonu, gdje je živjela do svoje dvanaeste godine.  Naime, njena baka je šila uniforme za englesku vojsku pa je tako dobila poziv da se preseli u Englesku. Ona je u London preselila sa šestero djece, među kojima je bio i otac lijepe glumice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asli Enver (@aslienver)

– Moja majka je jedinica i, kada je završila školu, otišla je u London da uči engleski, gdje je upoznala mog oca. Među njima se rodila velika ljubav – ispričala je glumica.

Popularnoj glumici uspon prema tronu nije bio lagan, jer se glumica bori s disleksijom pa joj za svaki tekst treba nešto više vremena da ga nauči.

Danas je ta bolest za nju samo otežavajuća okolnost s kojom se nosi, a pravi problemi su, smatra, opakije bolesti, neimaština ili gubitak voljene osobe.

– Ovo je životni izazov postavljen pred mene. S obzirom na to da radim posao koji neizmjerno volim i za to dobijam nagrade, ne vidim prostor za nezadovoljstvo. Zahvaljujem Bogu za sve što imam – istakla je glumica.

Međutim, s izazovima se naučila nositi, a u svemu joj je pomogla i majka.

– Mama me pitala želim li se baviti umjetnošću. Izabrala sam glumu. To mi se nije činilo loše. Poslala me na kurs. Stoga, da, mama mi je pomogla –  kazala je glumica.

Teški izazovi

Njen životni moto je: “Kad život pred vas stavi teške izazove, prihvatite ih, ne očajavajte”.

Asli je na Univerzitetu Halic u Istanbulu diplomirala glumu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asli Enver (@aslienver)

„Istanbulska nevjesta“ otvorila joj je vrata za brojne uloge. Glumica je brzo došla do angažmana s najpopularnijim glumcima Turske poput Ozcana Deniza i Meryem Uzerli, popularnom Hurem iz „Sulejmana Veličanstvenog“.

Nakon razvoda, 2015., izjavila je da više ne vjeruje u ljubav. Izgleda da joj je Berkin Gokbudak vratio vjeru u ljubav.

Kad nije na snimanju, onda se nalazi u nekom od azila za napuštene ljubimce, jer obožava životinje. Izjavila je kako bi voljela imati vlastiti centar.

Najvećim porokom smatra hranu. Voli isprobavati nova jela, uživa u delicijama, slasticama i pred punom trpezom teško se obuzda.

– Sve što pojedem, hvata se, vrlo lako se udebljam. Zavidim ljudima koji mogu jesti što žele, a ne vidi se na njima – kaže Asli.

Pročitajte još