Marija Pikić proglašena najboljom evropskom glumicom na filmskom festivalu u Lecceu

Piše: Azra

Marija Pikić je bosanskohercegovačka pozorišna, filmska i televizijska glumica. Marija je dio postave filma ‘Balada’, rediteljice Aide Begić. Ove godine za vrijeme Sarajevo Film Festivala oduševila je izgledom na crvenom tepihu o kojem su mnogi pričali.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marija Pikić (@_mejred_)

Marija je na svom Instagram profilu objavila lijepe vijesti, a to je da je upravo ona proglašena najboljom evropskom glumicom na filmskom festivalu u Lecceu. Nagradu koju je osvojila je nagrada SNGCI Međunarodnog udruženja talijanskih filmskih novinara za najboljeg glumca/glumicu.

Inače, „Balada“ je priča o Meri (30), neambicioznoj domaćici i majci djevojčice Mile (8), koja se poslije deset godina bračnog života vraća u roditeljsku kuću. Ubrzo nakon povratka Meri shvata da je zarobljena u začaranom krugu provincijskih zakona i pravila, kao i u kompleksnim relacijama između ambiciozne majke i razmaženog mlađeg brata. Jedino što je čini sretnom, a zbog čega je svi osuđuju, je odlazak na audiciju za film koji se snima u susjedstvu.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti