‘Crna ovca’ kraljevske porodice uništila rođendan kralju: Charles bijesan na brata i sestru

Piše: Azra

Kralj Charles III navodno je bio nezadovoljan time što su njegov brat i sestra iskazali podršku princu Andrewu.

Fotografije Andrewa na zabavi pucanja na imanju Windsor zajedno s princem Edwardom i princezom Anne naišle su na hladan odgovor iz palače, piše The Mail on Sunday.

Okupljanje, koje se održalo dva dana prije 74. rođendana Njegovog Veličanstva, imalo je za cilj iskazati podršku Andrewu, koji je i dalje u nemilosti monarha zbog optužbi koje okružuju njegovu bivšu vezu s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom.

Princ Andrew odstupio je s kraljevskih dužnosti, a kraljica ga je lišila njegovih vojnih veza i pokroviteljstva nakon seks skandala ranije ove godine.

Negirao je optužbe protiv sebe i kasnije je sklopio izvansudsku nagodbu, navodno vrijednu 12 miliona funti sa svojom tužiteljicom Virginijom Giuffre.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Windsor Royal Family (@windsor.royal.family)

Izvor je za Mail on Sunday rekao da je kralj odlučio ne prisustvovati snimanju i da nije sretan što je Andrew tamo.

-Kralj Charles je navodno bio nezadovoljan što su se Edward i Anne javno sastajali s Andrewom i htio je da se jasno stavi do znanja da on nije bio dio zabave pucanja, rekao je izvor.

Izvor je dodao da su Anne i Edward bili ‘privatno zabrinuti’ za Andrewa i ‘htjeli su provjeriti kako je’, ali da je Charles mišljenja da Andrew ‘ne bi trebao biti u javnosti’ te da Njegovo Veličanstvo ‘nije oduševljeno uopće’.

Iako se očekuje da će Andrew biti među kraljevskom porodicom na Božić, on neće biti uključen u godišnju šetnju do crkve Svete Marije Magdalene na Božić.

Prošle sedmice se pokazalo da je Andrew planirao ‘povratak’ u javni život i vjeruje da je to još uvijek moguće, nakon što je njegova tužiteljica, Virginia Giuffre, odustala od tužbe koju je pokrenula protiv američkog odvjetnika Alana Dershowitza.

Izvor: story.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti