Ronaldo je najpraćenija osoba na Instagramu, a od svojih 500 miliona pratitelja ima ozbiljnu korist kroz zaradu

Piše: S.P.

Cristiano Ronaldo postao je najpraćenija osoba na Instagramu i prvi čovjek koji je na toj društvenoj mreži skupio nevjerovatnih 500 miliona pratitelja. Ronaldo ima 124 miliona pratitelja više od Lea Messija, kojeg na toj društvenoj mreži prati 376 miliona ljudi. Treća najpraćenija osoba na Instagramu, Kylie Jenner, ima 372 miliona pratitelja.

Ronaldo je do okrugle brojke došao i zahvaljujući fotografiji s Leom Messijem koju je objavio prije dva dana te je skupila 37 miliona lajkova u kratkom roku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Cristiano Ronaldo na Instagramu prati nešto više od 500 profila.

Prema nekim procjenama, Ronaldo zarađuje oko 2.3 miliona dolara po plaćenoj objavi na Instagramu. Nogometaš često reklamira brendove s kojima ima ugovore i svoje vlastite brendove, a redovno objavljuje i porodične fotografije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti