Sjećate li se Gabriele Sabatini, jedne od najzgodnijih teniserki svih vremena: Danas izgleda bolje nego ikad

Piše: Azra

Foto: Instagram @sabatinigaby

 

Gabriela Sabatini bila je argentinska teniska zvijezda na kraju 80-ih i početku 90-ih godina. Dok su njene kolegice igrale maksimalno zakopčane, ona je bila među prvim seks bombama. Godine prolaze i jedna od najljepših žena u povijesti tenisa Gabriela Sabatini i u 52. godini plijeni pažnju svojim izgledom i poslovnim uspjesima.

Nikad nije bila najbolja teniserka svijeta iako su je smatrali jednom od najtalentiranijih iz svoje generacije. Iako su iza nje brojni osvojeni mečevi, turniri i druga odličja, koje je postigla tokom svog zlatnog doba krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, profesionalnu je karijeru nakon osvojenih 27 naslova, uključujući US Open 1990., okončala sa samo 26 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriela Sabatini (@sabatinigaby)

-Htjela sam iskusiti život izvan tenisa. Probudila bih se, doručkovala, vježbala dva sata, ručala, malo se odmorila, vježbala dva sata i zatim trenirala sat vremena. U početku je bilo jako zabavno, ali nakon nekoliko godina to je postalo kao posao – kao u odlazak u kancelariju –  izjavila je svojevremeno.

I usamljenost je potakla da izađe iz sporta koji je igrala od svoje šeste godine. Sama nakon pobjede, sama nakon poraza, postala je toliko prepoznatljiva u javnosti da je morala nositi perike kako bi se odbranila od obožavatelja.

Zbog iznimno lijepog lica bila je mamac za brojne sponzore te je zarađivala najmanje dvostruko više u odnosu i na bolje rangirane. No odlučila se u potpunosti posvetiti poslu koji je pokrenula još 1989. godine, točnije liniji parfema s vlastitim potpisom, a njena firma vrlo uspješno posluje i nekoliko desetljeća kasnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriela Sabatini (@sabatinigaby)

Lutka izrađena prema njenom liku u teniskoj odori 1994. godine bila je omiljena igračka argentinskim djevojčicama, a od 1992. godine i jedan cvijet (rod narančaste ruže) nosi ime slavne crnokose igračice. Sportašica je objavila i emotivnu knjigu „My Story“, koja je prikazala posve novu stranu njenog života. Reklamirala je brojne poznate brendove i bila vrlo tražena. Povremeno su se spominjale i njene veze, od kojih je najzanimljivija bila ona s Nijemcem Frankom Unklebachom.

U svojoj je zemlji, a i šire ostala jedna od ikona tenisa. Danas živi mirnim životom u Buenos Airesu, a putovanja su joj strast.

-Ponosna sam na sve što sam napravila. Uživam u parfemima, u životu i pokušavam se smijati što više – priznala je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti