DiCaprio nije trebao dobiti ulogu u “Titanicu”: Ponašao se kao umišljena zvijezda, ali jedna je stvar presudila

Piše: Azra

Foto: Instagram @titanicloversz

James Cameron zamalo nije angažirao Leonarda DiCaprija da glumi Jacka Dawsona u filmu “Titanik”, tvrdeći da se glumac pojavio na audiciji sa stavom dive. Reditelj filma otkrio je tu priču o susretu s DiCapriom prije snimanja ovog blockbustera iz 1997. u intervjuu za GQ napomenuvši da je Kate Winslet već bila odabrana za glavnu ulogu Rose DeWitt Bukater.

-Tako je Leo došao i naravno očarao sve, uključujući i mene, a ja sam rekao ‘Dobro, da vidimo kakva je tvoja hemija s Kate”, objasnio je 68-godišnji Cameron.

Međutim, prema Cameronovoj priči, DiCaprio koji je imao samo 22 godine kada je film stigao u kina, mislio je da to znači “još jedan sastanak za upoznavanje Kate”, ali ono što je reditelj želio od njega jest da dvoje glumaca snime zajedno par dijaloga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Titanic loversz89 (@titanicloversz)

-DiCaprio mi je na to rekao: ‘Misliš, da čitam?‘ A ja sam rekao: ‘Da.‘ On je na to dodao kako ne čita, ispričao je Cameron. Rediteljev odgovor na takav stav mladog glumca bio je ciljan da uzdrma DiCaprija. Cameron mu se samo lijepo zahvalio što je svratio. To je danas 41-godišnjeg glumca posve prenerazilo.

Rekao mi je: ‘Čekaj, čekaj, čekaj. Misliš ako ne čitam, neću dobiti ulogu? Samo tako?‘”, prepričao je nastavak njihovog razgovora Cameron. Redatelj mu je oštro uzvratio, što je umišljenu mladu zvijezdu lijepo spustilo na zemlju.

-Pa naravno. Ovo je veliki film koji će mi oduzeti dvije godine života, tako da ga neću zeznuti donošenjem krive odluke u odabiru glumaca. Dakle, čitat ćeš ili nećeš dobiti ulogu, kazao mu je reditelj. DiCaprio nije bio sretan zbog toga, no na kraju, iako nerado, pristao je čitati scenarij s Winslet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Titanic loversz89 (@titanicloversz)

-Svaki djelić cijelog njegovog bića bio je tako negativan, protiv toga, sve dok nisam rekao akcija, a onda se u sekundi DiCaprio transformirao u Jacka, kazao je Cameron u intervjuu za GQ. To mu je dokazalo kako je DiCaprio pravi odabir za glavnu mušku ulogu, ali i da postoji hemija između glavne junakinje i junaka.

“Titanik” je osvojio 11 od 14 Oscara za koje je bio nominiran i osigurao DiCapriju mjesto jednog od najutjecajnijih glumaca stoljeća.

Izvor: Jutarnji.hr

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti