Jeste li čuli za Shabby Chic?

Piše: Azra

 

Shabby chic dizajn interijera spaja eleganciju i udobnost u jednom ugodnom okruženju. Nastao je u Britaniji kao sredstvo za višu srednju klasu da replicira estetiku vidljivu u velikim seoskim kućama koja se prenosila s generacije na generaciju. Rustikalni namještaj, vintage dekor i slojevi ugodnih materijala čine ga izuzetno poželjnim u dizajnu interijera i danas

Svijetle i neutralne boje zidova

Shabby chic dizajn interijera poznat je po namještaju i dodacima prepunim karaktera i osobnosti, zato je potrebno krenuti s neutralnom bazom. Svijetla olujno siva, prljavo bijela, bijela i tonovi bež čine idealnu pozadinu za elegantan, ali starinski interijer.

Vintage namještaj

Ovo je za sve one koji vole kupovati u second hand trgovinama. Otrcani vintage ili starinski namještaj je ono što dizajnu interijera daje “shabby chic” ljepotu. Odaberite komade s osobnošću. Boja s malo istrošenosti prekrasno se razlikuje od nekih novijih chic elemenata.

 

Kolekcionarski predmeti i dodaci

Ovaj dizajn interijera balansira između minimalizma i pretrpanog. Izbjegnite pretrpan izgled tako da odredite mjesto za svaki komad dekora i dodatak koji odlučite izložiti. Pokažite ove komade na otvorenoj polici ili kaminu, a omiljena umjetnička djela izložite na zidovima.

 

Cvjetni dezen

Shabby chic interijer treba cvjetni motiv negdje u svom dizajnu, bilo da je riječ o namještaju ili dekoru. No, ponekad je dovoljna i vaza sa svježim cvijećem.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti