Poznati pjevač otkrio da boluje od dijabetesa od svoje 13. godine: Ovo su simptomi bolesti

Piše: Azra

Pjevač i glumac Nick Jonas boluje od dijabetesa od 13. godine. Na Instagramu je objavio koji znaci su najavili ovu bolest.

Ti znaci bili su: gubitak težine, pretjerana žeđ, učestalo mokrenje i razdražljivost, naveo je pjevač koji danas ima 30 godina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nick Jonas (@nickjonas)

Svoju priču o dijabetesu objavio je nedavno povodom Svjetskog dana borbe protiv ove bolesti, a sa ciljem da podigne svijest ljudi o ovom zdravstvenom problemu.

Jonasu je dijagnosticiran dijabetes tipa 1, što znači da njegovo tijelo stvara vrlo malo ili nimalo insulina, pa su mu potrebni lijekovi. On je prošle godine za američki magazin “People” rekao da je jedan od njegove starije braće prvi prepoznao da on uzima prevelike količine slatkih gaziranih pića i da gubi kilograme.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nick Jonas (@nickjonas)

-Trebalo mi je neko vrijeme nakon dijagnoze da shvatim kako da brojim ugljene hidrate za pravilnu dozu insulina i kako različite stvari utiču na mene, izjavio je.

I danas poslije 17 godina uči da živi sa dijabetesom, poručio je da bi volio da je imao nekog pored sebe sa iskustvom sa ovim oboljenjem kada mu je bolest otkrivena. Zbog toga sada želi da pomogne drugima.

-Kad sam dobio dijagnozu, sjedio sam u bolnici prestravljen. Bilo bi lijepo da sam imao nekoga ko bi mi pokazao da se sa time može živjeti i da možeš da slijediš svoje snove, rekao je pjevač.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nick Jonas (@nickjonas)

Njegova najveća podrška danas su supruga Priyanka Chopra i braća Jo i Kevin Jonas.

Izvor: zena.blic.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti