Oglasila se Balenciaga: Osuđujemo nasilje nad djecom, ovo je bio pogrešan izbor s naše strane

Piše: Azra

Foto: femmeontrend.com i.tribune.com.pk

Svjetski poznati modni brend Balenciaga objasnio je razlog pokretanja skandalozne kampanje sa slikama na kojima poziraju djeca s igračkama za odrasle i alkoholom.

Iz Balenciage su se javili saopćenjem u kojem se uglavnom izvinjavaju za ovakve fotografije, koje su uklonili vrlo brzo nakon objave.

-Oštro osuđujemo nasilje nad djecom, nikada nam nije bila namjera uključiti to u našu priču. Balenciaga u potpunosti preuzima odgovornost. Torbe s plišanim medvjedićima i kolekcija poklona nisu trebali biti povezani s djecom. Ovo je bio pogrešan izbor s naše strane, kombiniran s neuspjehom pri procjeni i potvrđivanjem fotografija. Odgovornost za to snosimo samo mi, objasnili su u izjavi i rekli da provode istragu kako bi ustanovili tko je odgovoran za ovakav propust.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balenciaga 🕊 (@balenciaga)

Podsjetimo, povodom ove kampanje oglasila se i Kim Kardashian, koja već neko vrijeme sarađuje s Balenciagom.

– Šutjela sam proteklih nekoliko dana ne zato što nisam bila zgrožena ili ogorčena nedavnom Balenciaginom kampanjom, već zato što sam željela imati priliku razgovarati s njihovim timom da shvatim kako se to moglo dogoditi. Kao majka četvero djece, potresle su me uznemirujuće slike. Sigurnost djece mora se uvažavati s najvećim poštovanjem i bilo kakvi pokušaji normalizacije zlostavljanja djece bilo koje vrste ne bi trebali imati mjesta u našem društvu. Tačka, napisala je Kim Kardashian.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti