Kolinda Grabar-Kitarović ne propušta utakmice Svjetskog prvenstva: Ovaj put u sjajnoj Louis Vuitton košulji

Piše: Azra

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Kolinda Grabar-Kitarović, bivša hrvatska predsjednica doputovala je u Katar povodom Svjetskog nogometnog prvenstva. Prvo je plijenila pažnju na utakmici između Hrvatske i Kanade, na koju je došla u narodnoj nošnji. Sada je gledala utakmicu Brazila i Švicarske, za koju je odabrala odjevni komad s posebnim značenjem.

Naime, nosila je mušku košulju iz zajedničke kolekcije modne kuće Louis Vuitton i brenda Nigo, u čijem je stvaranju glavnu ulogu imao dizajner Virgil Abloh, kreativni direktor muških LV kolekcija.

Svijet mode ostao je u šoku nakon Virgilove iznenadne smrti krajem prošle godine, a Kolinda Grabar-Kitarović prisjetila ga se upravo na godišnjicu.

Prva žena na čelu Hrvatske obavljala je tu funkciju od februara 2015. do februara 2020. godine, a u sklopu obaveza bila joj je i posjeta Mundijalu.

Predvođena Lukom Modrićem na terenu Hrvatska je taj turnir igrala kao u transu, pa je stigla čak do velikog finala sa Francuskom, a političarka je iz svečane lože privlačila mnogo pažnje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti