Prva dama SAD-a Jill Biden predstavila ovogodišnje praznične dekoracije Bijele kuće

Piše: Azra

Jill Biden predstavila je ovogodišnje praznične dekoracije Bijele kuće, koji su rezultat višemjesečnog planiranja i koordinacije između prve dame, izvršnog osoblja rezidencije i tima od više od 150 volontera.

Dekoracije 2022. godine nose naziv “We the People” i sadrže 83.615 prazničnih lampica, 77 božićnih jelki, kućicu od medenjaka itd.

U pismu dobrodošlice u vodiču kroz Bijelu kuću 2022., predsjednik Joe Biden i prva dama poslali su simboličnu poruku.

“Za ovogodišnje praznike u Bijeloj kući, nadamo se da ćemo predstavili duh oličen u samoj ideji Amerike: ‘Mi ljudi’. Tokom vaše posjete, kroz sobe prepune historije i prazničnog dekora, u ornamentima i reflektujućim svjetlima, nadamo se da ćete se osjećati kao kod kuće i naći se u velikoj priči o Americi. Neka nam obećanje “We the People” osvjetljava put naprijed u novu godinu i okupljaju nas uvijek”, poručeno je.

Kako se navodi, planiranje praznika u Bijeloj kući počelo je u proljetnim mjesecima, a Biden je odabrao temu i inspiraciju za dekoraciju do sredine godine.

Svaka soba u Bijeloj kući uređena je u ovogodišnjoj temi, za koju objašnjavaju da simbolizira ono što nas spaja tokom praznika i tokom cijele godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti