Jedan suprugu varao sa bratovom ženom, drugi imao odnose sa maloljetnicom: Skandali koji su skupo koštali slavne fudbalere

Piše: Azra

Nije tajna da fudbaleri važe za neke od najpoželjnijih frajera. Samim tim, jasno je zbog čega ih nerijetko bije glas da “mijenjaju žene ko čarape”, pa čak i oni koji su odavno u braku. Zapravo, čini se da se na prste mogu nabrojati oni za koje se nikad nije pojavila priča o aferama (kao što je to slučaj sa Mesijem).

Jedan od najuspješnijih fudbalera svih vremena David Beckham već više od dvije decenije je u braku sa Victorijom. Naime, britanski par se vjenčao 1999. i od tada mediji prate svaki njihov korak. Ljubav je imala uspone i padova, ali najveći skandal desio se 2003., nakon potpisivanja četverogodišnjeg ugovora vrijednog 37 miliona eura za Real Madrida.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli David Beckham (@davidbeckham)

Kao bomba odjeknula je vijest o njegovoj aferi sa Rebekom Los, kćerkom holandskog diplomate. Planirano je samo da mu pomogne da se snađe u Madridu, gdje je otputovao kako bi iskoristio životnu priliku sa svojim fudbalskim klubom. Međutim, sve je otišlo u potpuno pogrešnom pravcu. Između njih se rodila nevjerovatna privlačnost, koju poslije kratko vremena nisu mogli ni da skrivaju.

Iako su pokušavali da se odupru osjećanjima, njihov odnos trajao je nekoliko mjeseci, dok ga upravo Victorija nije prekinula.

Slavni fudbaleri Karim Benzema i Frank Riberi našli su se u centru skandala kada se otkrilo da su bili intimni sa prostitukom koja je u to vrijeme bila maloljetna. Ona je tu činjenicu skrivala od njih, ali im je i pored svega toga prijetila trogodišnja kazna zatvora.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Karim Benzema (@karimbenzema)

Ipak, sud je januara 2014. odbacio tužbu, a Zahija Dehar postala je slavna gotovo preko noći.

Priča njemačke legende Olivera Kana stara je više od 20 godina, ali nije pala u zaborav. Ostavio je suprugu u osmom mjesecu trudnoće zbog veze sa tada 21-godišnjom Verenom Kert. Ipak, ni to nije potrajalo, pa se Kan vratio bivšoj supruzi Simoni, da bi se ponovo rastali 2009. Dvije godine kasnije, Kan je sa novom djevojkom dobio sina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oliver Kahn (@oliverkahn)

I Džon Teri nije vjeran svojoj supruzi Toni. Varao ju je sa partnerkom kolege Vejna Bridža iz Čelsija – Vanesom Perončelo. Ovo je jedna od najpoznatijih priča o prevarama u svijetu fudbala, a zbog skandala je izgubio kapitensku traku u reprezentaciji Engleske.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli John Terry (@johnterry.26)

Šuškalo se da je Vansea ostala i u drugom stanju, a da joj Džon poslao novac sa pobačaj. Sa druge strane, Perončelo nikada nije priznala da je imala bilo šta sa Terijem, koji je i dalje i u braku. Izgleda da mu je Toni progledala kroz prste i sve oprostila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Toni Terry (@toniterry26)

Vejn Runi je glavna tema žute štampe bio 200., kada je prevario suprugu Kolin sa prostitutkama. Nakon što mu je supruga oprostila, mogle su se čuti glasile da je odlazio kod drugih žena. Pisalo se da je Kolin varao i dok je bila u drugom stanju. U braku su od 2008. i imaju četvoricu sinova, međutim, prošle godine fudbaler je uhvaćen u provodu sa 3 jedva punoljetne djevojke koje su sve snimile i okačile na mreže.

Henri je u braku sa manekenom Kleri Meri izdržao svega četiri godine. Njihova ljubav doživjela je krah, jer Meri više nije mogla da trpi nevjerstva Francuza, te je 2007. potpisala razvod. Najviše se pisalo da ju je varao sa Sejdi Hjulet, a nevjerstva su ga koštala 10.000.000 eura.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Franck Ribéry (@franckribery7)

Mihael Balak je za prevaru optužio bivši njemački fudbaler Krisrijan Lela. Balak je 2008. oženio Simone Lambe, dugogodišnju djevojku sa kojom je dobio troje djece. Ipak, 2012. su se razveli, nakon što je Lel otkrio da je Balak spavao sa njegovom djevojkom Danijelom Auman.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SKECHERS 🇩🇪 (@skechers_germany)

Mesut Ozil također je bio opušten od strane Lela, sa kojim je svojevremeno bio saigrač. Ozil je bio u vezi sa njemačkom pjevačicom Mendi Kapristo, a u to vrijeme, Lel ga je optužio za nevjerstvo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mesut Özil (@m10_official)

Frank Riberi prešao je na islam zbog svoje supruge Vahibe, ali 2010. je bilo otkriveno da je zajedno s kolegama iz reprezentacije Francuske spavao s prostitutkom koja tada još nije imala ni 18 godina. Riberi s Vahibom ima dvije kćerke i sina i ostali su zajedno uprkos takvom skandalu koji je bacio u sjenku sve njegove sportske uspjehe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Franck Ribéry (@franckribery7)

Rajan Gigs zaprepastio je javnost svojim postupkom. Svoju suprugu je čak osam godina varao i to, ni manje, ni više, nego sa Natašom, ženom rođenog brata Rodija. Kada je čula da Rajan i nju vara sa rijaliti zvijezdom Imogen Tomas, sve šokantne detalje o vezi sa sportistom je iznijela u javnost.

Ubrzo je uslijedio razvod od supruge Stejsi, sa kojom ima i dvoje djece.

Izvor: wanted.modno.rs

(S.B.)

Pročitajte još