Anja Mit, glumica i voditeljica: Otkako sam udata žena zahvalnija sam i spokojnija

Piše: Selma Hodo

Glumica Anja Mit (30) iz Beograda bh. publiku osvojila je ulogom Tare u seriji “Istine i laži”. Ova uvijek nasmijana, svestrana glumica u svojoj biografiji upisala je još dva zanimanja: pjevačice i odnedavno voditeljice emisije “Una, duo, tre”. S Anjom smo razgovarali o karijeri, uspjesima, izazovima, o najvećoj ljubavi. Nedavno se udala pa smo se dotakli i vjenčanja o kojem nam je Anja otkrila brojne detalje.

Bh. publika vas je zavoljela zahvaljujući ulozi Tare u seriji “Istine i laži”. Recite nam više o ulozi u ovoj seriji, je li ona vaša lična karta?

– Publika me  je upoznala u seriji “Komšije” u kojoj sam igrala lik Anđelije. Nakon toga sam igrala lik Tare u seriji “Istine i laži”. Obje uloge su mi veoma drage. Ne mogu da kažem koja je uloga moja “lična karta”, jer i dalje mislim da je moja lična karta Anja Mit, što znači da je sve ok, znam ko sam i dalje.

Gledate li serije u kojima glumite i jeste li strogi prema sebi? Kakve su reakcije Vaših prijatelja, poznanika i porodice?

– Gledam i jesam kritična prema sebi. Najvažniji mi je taj moj osećaj, jer mi on daje najveću sigurnost. Veoma mi je važna reakcija dragih ljudi, ali ako ja nisam zadovoljna nije to-to.

Ko Vam je bio najveća podrška kada ste se odlučili da će Vaš životni poziv biti gluma?

– Roditelji, bake, deke i cijela porodica. Imala sam tu sreću da svi budu uz mene.

Jesu li mladi glumci u mogućnosti da biraju uloge, i koju ulogu nikada ne biste prihvatili da snimite?

– Nikada nisam generalizovala stvari, svako pravi karijeru onako kako je vidi. Ja sam imala sreću da mi se nude uloge od kojih sam mogla da napravim nešto iza čega mogu da stanem. Nikada ne bih prihvatila ono iza čega ne mogu da stanem i spavam mirno.

Imate li neostvarenu želju kada je riječ o glumi? S kojim od kolega biste voljeli stati rame uz rame, a do sada niste?

– Imam želju da snimim film. Priželjkujem dobru komediju, a ima toliko sjajnih kolega da mislim da bih se ogriješila kada bih nekog izdvojila.

Jeste li kao dijete imali nekog glumačkog uzora i ko je to bio?

– Milena Dravić, Vesna Trivalić, Seka Sablić. Obožavala sam da ih gledam i maštala da jednog dana budem glumica.

Vaša majka Jelena je članica hora Pozorišta na Terazijama, a otac Ivica je saksofonist. Budući da jako lijepo pjevate, taj gen za muziku ste zasigurno naslijedili od roditelja. Možemo li od Vas očekivati uskoro neku novu pjesmu?

– Možda vas iznenadim uskoro, samo da smislim koncept u glavi, a to mi je najteže.

Uvijek ste nasmijani i puni energije. Odakle crpite energiju?

– Iz svoje snage, vjere i zahvalnosti za sve što mi je Bog dao. Nisam uvijek  ni ja nasmijana, normalno je da naiđu oblaci, ali uz ove tri stavke ih rastjeram. A to može svako.

Ono što je trenutno najaktuelnije u Vašem privatnom životu jeste Vaša udaja. Koliko Vas je udaja promijenila, koliko Vam je promijenila život i odnos prema partneru?

– Samo sam zahvalnija i spokojnija i želim da me ta osjećanja vode kroz život.

Je li vjenčanje proteklo onako kako ste ga zamišljali i šta kažu prijatelji, jesu li se dobro proveli?

– Sve je prošlo sjajno i sve sam rekla toliko puta da će ljudi reći: “Pa dobro, dokle više o njenoj udaji” (smijeh)… Živim normalno, samo što se o tome toliko pisalo da ja više nemam šta da dodam.

Otkrijte našim čitateljkama kako ste upoznali svoju srodnu dušu, jeste li u odmah znali da je on osoba s kojom želite provesti ostatak života?

– Upoznali smo se u avionu, ja sam snimala emisiju, on je bio pilot. Znala sam da želim da ga upoznam i tako je sve počelo.

Osim glume, okušali ste se i voditeljskom poslu. Kako Vam je bilo prvi put kada ste sjeli pred kamere u ovoj ulozi?

– Osjećam se odlično u ulozi voditelja. Uživam u emisiji “Una, due, tre”, koja će vas zabaviti, ali i navesti na neke odgovore koje nemate. U tome će vam pomoći naši sagovornici, glumci, pjevači, sportisti i mnoga poznata i iskusna TV lica. Nije lako ni pitati ni odgovarati, a opet i jeste jer radite ono što volite. Sada mi više prija da ja pitam i slušam. Goste biraju naši urednici i osmišljavaju koncept svake emsije.

Ono što je primjetno jeste da veoma lijepo izgledate i da brinete o svom tijelu. Možete li otkriti našim čitateljkama Vaše dnevne beauty rutine?

– Nemam dnevne rutine koje se razlikuju od neke druge žene. Volim kada sam naspavana, kad jedem pet-šest obroka u toku dana, treniram, opuštam se, smijem, zasmijavam, kuham, radim i to je to. Jednostavnost je ono što lako zaboravimo pa živimo u iskomplikovanosti svog života.

U savremenom vremenu, uprkos svim olakšicama koje imamo, često nemamo dovoljno vremena za neke svoje hobije, i brigu o sebi. Kako motivirati sebe na trening i tjelovježbu?

– Obuj patike i trenerku i kreni u teretanu. Nema te motivacije koja će držati 365 dana u godini bilo koga. Dakle, pravac na trening, šetnju, gdje god.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti