Zvijezda filma “Sam u kući” progovorio o kultnoj sceni: Zbog nje sam imao ozbiljne opekotine

Piše: Azra

 

Foto: Instagram @home.alone.1990 / Youtube screenshot

Nastavci filmskih hitova nerijetko znaju podbaciti, no Joe Pesci je apsolutno bio siguran da će “Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku” biti dostojan nasljednik prvog filma.

U intervjuu za People povodom proslave 30. godišnjice drugog dijela, 79-godišnji Pesci otkrio je kako je zadržavanje originalne glumačke postave i ekipe iz 1990. u drugom nastavku filma “Sam u kući” dalo cijeloj produkciji “istu, ako ne i veću energiju i entuzijazam kao i sam izvornik.”

-Bila je lijepa promjena raditi tu posebnu vrstu slapstick komedije, kaže Pesci, podsjetivši kako je u svijet komedije zakoračio već prije.

-Međutim serijal filmova ‘Sam u kući‘ bio je više fizički tip komedije, dakle, malo zahtjevniji, dodao je glumac.

“Sam u kući 2”, snimljen 1992., prati Kevina McCallistera (Macaulay Culkin) godinu dana nakon događaja iz originala. Slučajno se ukrcava na let za New York, dok njegova obitelj odlazi na odmor na Floridu za Božić. Kevinov sukob s kriminalcima Harryjem (Pesci) i Marvom (Daniel Stern) te podvale na Manhattanu, osigurali su tu obožavanu dinamiku heroja i negativca između tada malog Culkina, sada 42-godišnjaka, i Pescijevog zlikovca.

-Sjećam se Macaulayja kao stvarno slatkog klinca, čak u njegovim godinama, vrlo profesionalnog. No, namjerno sam ograničio svoje interakcije s njim kako bih očuvao dinamiku između njegova lika Kevina i mog lika Harryja, kaže Pesci o radu s Culkinom. Pesci napominje kako nije želio da se na ekranu vidi da su na bilo koji način prijateljski raspoloženi dok je snimao scene s mladom zvijezdom.

Kevin Harryju zadaje podosta boli u filmu, a Pesci otkriva kako je uistinu zadobio ozbiljnu povredu u nezaboravnoj sceni u kojoj su Kevinove zamke zapalile Harryjev šešir.

-Osim očekivanih udaraca, modrica i opće boli koju biste povezali s tom posebnom vrstom fizičkog humora, zadobio sam ozbiljne opekotine na vrhu glave tokom scene u kojoj je Harryjev šešir zapaljen, priča Pesci napominjući da je sam osmislio štos potreban za tu scenu. Ipak imao je kaže, dovoljno sreće da profesionalni kaskaderi odrade prave teške vratolomije.

Izvor: Jutarnji.hr

(E.M.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti