Magazin “People” odlučio: Ovo su osobe godine

Piše: Azra

Ugledni magazin People objavio je listu celebrity osoba za koje smatraju da zaslužuju titulu osoba godine, a na njoj su se našli jedan muškarac i tri žene.

Kako su objasnili, glumac Matthew McConaughey, glumica Mila Kunis, dobitnica Emmyja Quinta Brunson i pjevačica Jennifer Hudson istaknuli su se svojim humanitarnim radom i nesebičnim pomaganjem drugima u 2022.

-Kad je rodni grad Matthewa McConaugheyja bio pogođen masovnom pucnjavom ovog maja, pri čemu je stradalo devetnaestero djece i dvoje zaposlenika škole, glumac i njegova supruga Camila brzo su se vratili u Uvalde. Nisu imali plan: samo su počeli razgovarati s porodicama žrtava i odmah su vidjeli koliko roditelji žele da životi njihove djece budu važni. Kako bi potaknuli reforme o posjedovanju oružja, par je zastupnicima u američkom Kongresu iznio prijedloge za usvajanje nacrta zakona o ograničavanju pristupa oružju. Mjesec dana kasnije zakon je usvojen, piše People.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

Dobitnica Emmyja Quinta Brunson zaslužna je za mokumentarnu seriju Abbott Elementary. Željela je stvoriti serijal koji će premostiti generacijske podjele i koji će natjerati nju i njezine roditelje i bake i djedove da se smiju istim šalama.

-Važnost smijeha i zajedničkog smijanja istim stvarima je iscjeljujuća. Nema ništa ljepše od toga jer se tako grade i učvršćuju odnosi među ljudima, rekla je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Quinta Brunson (@quintab)

S njenim novim talk showom, misija Jennifer Hudson bila je “stvoriti platformu za sve, tako da svi imamo mjesto gdje se osjećamo uključenima”. Jennifer je emisiju pokrenula nakon što je u dobi od 41 godine postala najmlađa žena koja je postigla status EGOT (odnosno osvojila je nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Hudson (@iamjhud)

Nakon ruske invazije na Ukrajinu glumica Mila Kunis odmah je odlučila pomoći unesrećenim ljudima u svojoj rodnoj državi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mila Kunis (@milakunisangel)

-Budući da sam iz Ukrajine, prijatelji su me počeli ispitivati kome se mogu javiti za donacije i ja sam odmah znala da moram pomoći. Nismo imali rješenje, pa smo ga stvorili.

Do danas je prikupila 37 miliona dolara za izbjeglice u potrebi.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti