Brojni benefiti: Zašto su prirodni sapuni poželjna opcija

Piše: Azra

Koža je najveći tjelesni organ i često prva dodiruje i apsorbira toksine, hemikalije i druge tvari u komercijalnim proizvodima. Ručno rađeni prirodni sapuni mogu dati vašoj koži blistav ten i održati je svježom, a istovremeno vas zaštititi od raznih jakih hemikalija i palminog ulja koje se koristi u većini komercijalno dostupnih sapuna. Istražili smo zbog čega su bolja opcija kako po vas, tako i po okoliš.

Napravljeni od prirodnih sastojaka

Mnogi ručno rađeni sapuni ne sadrže životinjske masti, mlijeko ili proizvode od meda, stoga najbolji razlog za korištenje ručno rađenog sapuna su sastojci. Svaki sapun podrazumijeva dodavanje raznih organskih maslaca, pročišćavajuće prirodnih glina, organskih biljaka, sjemenki, žitarica, začina, cvijeća, povrća, voća i čistih botaničkih eteričnih ulja za bolji efekt.

Antibakterijska i ljekovita svojstva

Najveći tjelesni organ, naša koža, nevjerovatno je porozna i upija. Prirodni sapuni koriste prirodna antibakterijska sredstva poput eteričnih ulja (paprene metvice, čajevca, lavande, eukaliptusa i limunske trave) i svojstvena su kao sredstva za čišćenje, a mogu pomoći i kod stanja kože poput ekcema, akni, pa čak i opekotina od sunca. Osim što čiste i vlaže vašu kožu, prirodna ulja doprinose terapeutskom mirisu sapuna.

Nisu testirani na životinjama

Životinje nisu uključene u stvaranje ili testiranje, čime se promovira ljubaznost prema životinjama i pridonosi sigurnijem svijetu za njih. Najbolji dio je to što su proizvodi i dalje visokokvalitetni i sigurni za korištenje.

 Bolji ovlaživači

Vrsta masti koja se prirodno nalazi u biljkama je glicerin. Glicerin, dragocjen i nježan omekšivač, jeste humektant koji iz zraka izvlači vlagu u kožu, stvarajući hidratantni zaštitni sloj koji oganski hidratizira i održava kožu umirenom. Većina proizvođača sintetičkih sapuna uklanja glicerin iz svojih proizvoda kako bi produžila njihov vijek trajanja.

 Ekološki prihvatljivi

Prelaz na ručno rađene prirodne sapune osigurat će vam održiv i ekološki način života, smanjujući vaš negativan utjecaj na okoliš. Prirodni sastojci u većini ručno rađenih sapuna su biorazgradivi. U međuvremenu, sintetički sastojci u komercijalnim sapunima, poput fosfora, otiču u rijeke i jezera i štete ribama i drugim živim bićima.

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti