Emina Tufo za “Azru” otkriva da li novom pjesmom “Ubica ljubavi” opisuje svoj ljubavni život

Piše: Samila Pilav

Mlada talentirana bosanskohercegovačka pjevačica Emina Tufo osvojila je muzičku scenu nakon što je slavujskim glasom očarala i žiri srbijanskog show programa „Zvezde Granda“, koji joj je donio veliku popularnost i pomogao da ostvari snove koje je sanjala odmalena. Emina voli kazati kako se čak od njenih prvih koraka i prije nego što je izgovorila svoju prvu riječ, znalo da će postati pjevačica. Taj talent prepoznala je njena majka, koja joj je i najveća podrška.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emina Tufo (@eminatufo95)

Podsticala je kćerku da hrabro gazi ka zvijezdama i bila joj stalni vjetar u leđa. Emina je snimila nekoliko pjesama, a za kraj 2022. godine svoju je vjernu publiku počastila pjesmom “Ubica ljubavi”, koja je kroz nekoliko dana našla svoje mjesto u srcima bh. i regionalne publike. Vrlo je aktivna na društvenim mrežama i često počasti svoju publiku mini koncertom dok vozi. Rodom je iz Suhodola, malog mjesta kod Donjeg Vakufa. Iako joj je samo 26 godina, već ima karijeru o kojoj mnogi sanjaju. S Eminom smo razgovarali o njenoj novoj pjesmi, nastupima i nadolazećim praznicima.

– Moram da kažem da sam prezadovoljna kako je moja nova pjesma pronašla put do srca brojne publike, pogotovo sam zadovoljna činjenicom da se već 7 dana držimo na trendingu, i da smo došli do #12 mjesta, što je za 7 dana sjajan uspjeh, kao i 1,4 miliona pregleda.

Emina je tekst za pjesmu “Ubica ljubavi” napisala sama.

– Sretna sam da sam sama napisala tekst za neku svoju pjesmu, iako apsolutno nije povezano sa mojim trenutnim emotivnim stanjem, ali pjesma govori općenito o nekim stanjima u kojima smo se možda nekada svi našli.

Ova mlada pjevačica vrijedno radi, pa se tako priprema i za nadolazeći period koji će provesti na drugom kraju svijeta.

– Za Novu godinu smo u Americi, kao i cijeli januar, tako da su planovi za sada takvi, a kada se vratimo radimo opet na novim pjesmama i spotovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emina Tufo (@eminatufo95)

Pitali smo Eminu šta je najviše raduje u zimskim i prazničnim danima.

– Najviše volim snijeg, sve te novogodišnje “čarolije” , osjećam se potpuno drugačije kad krenu da izlaze novi božićni filmovi. Uživam da kupujem advent kalendare i da otvaram te prozorčiće, poseban osjećaj i posebno doba godine.

Još jednom, hvala svima koji slušaju “UBICU LJUBAVI” i srdačno pozdravljam sve čitatelje magazina Azra.

Pročitajte još