Ella Dvornik-Pearce za „Azru“ priznaje: Znala sam unovčiti svoj način života i dobro mi ide

Piše: E.M.

Foto: Instagram @elladvornik

Iako je Ella Dvornik Pearce u medijima najčešće etiketirana kao influenserica, nevjerovatna brojka od pola miliona pratitelja na Instagramu samo joj je bila vjetar u leđa i „ulaznica“ u svijet poduzetništva. Ella je, prije svega, ostvarena porodična i poslovna žena koja ima svoju kompaniju koja se bavi digitalnim marketingom, a sav njen angažman se ne zaustavlja tu. Njena svestranost i talent koji je naslijedila od pokojnog oca, legendardnog Dine Dvornika, ogleda se i u bavljenju muzikom, a okušala se čak i u glumi. Čitav svoj život je pod lupom javnosti, a slavu nikada nije doživljavala kao teret, jer, kako nam je rekla, za drugo ne zna. Osim toga, u razgovoru za „Azru“ osvrnula se na privatni život kao i na to kako se slaže sa suprugom Charlesom, koji se zbog ljubavi preselio iz Londona u Zagreb, a danas u Istri zajedno žive i odgajaju kćerke Balie Dee i Lumi Wren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ella Dvornik-Pearce (@elladvornik)

– Biti influenser današnjeg doba je posao kao i svaki drugi. Zvuči egzotično, ali moja jedina super moć je bila što sam znala unovčiti svoj način života i komuniciranja. Bavim se marketingom, koristeći sebe kao glavnog aktera svih kampanja – ističe Ella na početku razgovora.

Okušali ste se u brojnim sferama, od glume, muzike do poduzetništva. Kada ste znali da je ovo put kojim treba da idete? Šta Vas je zadržalo u ovom poslu?

– Desilo se prirodno, samo od sebe. Nisam planirala to pa mi nije ni radilo stres. Bilo je i težih trenutaka i boljih, ali ono što me zadržava jesu te promjene koje se događaju, novi trendovi koji se javljaju, užasno mi je to zanimljivo i volim biti dio toga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ella Dvornik-Pearce (@elladvornik)

Otvoreno govorite o raznim tabu temama i realno prikazujete svoj život na društvenim mrežama. Prema dosadašnjim iskustvima, kolika je, zapravo, moć medija? Šta biste izdvojili za najveću prednost, a šta za manu?

– Najveća prednost je sigurno što u mom slučaju doslovno zarađujem od toga da živim. A mana je to što kad jednom odeš u javnost jako je teško vratiti privatnost. A privatnost, ipak, svi trebamo. Nekad i ja poželim raditi nešto bez straha da će me neko osuditi, što je, recimo, luksuz koji sebi ljudi mogu priuštiti ako nemaju društvene mreže i nisu javnosti poznati.

Kako se nosite s negativnim komentarima? Je li se nekada desilo da ste poželjeli ugasiti sve društvene mreže i povući se?

– Negativni komentari su mi neiscrpna inspiracija. Samo već dugo nisam čula ništa originalno ili novo…’ajmo ljudi, malo se potrudite! (smijeh)

Da li Vam je „teret“ slave koji Vas je pratio i prije nego ste zvanično uplovili u javni svijet više pomogao ili odmogao?

– Nije mi teret, jer za drugo ne znam. Rođena sam u porodici jakih karaktera i harizme. Na meni je bilo kako ću to manifestirati. Kada sam bila mlađa, borila sam se s etiketama. Danas dobro znam ko sam i što sam postigla svojim zaslugama i koristim sve blagodati “tereta” slave.

Je li djevojčica Ella ponosna na ženu u koju je izrasla?

– Jako. Danas sam žena koja radi ono što voli, držim do svojih stavova bez obzira na sve, imam porodicu uz sebe i najbolje prijatelje. A bilo je trenutaka kada sam mislila da mi je sve nedostižno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti