Ljubavna priča Messija i Antonelle: Upoznali se u djetinjstvu, rastali pa ih tragedija ponovo spojila

Piše: Azra

Foto: Instagram@leomessi

Lionel Messi (35) i Antonella Roccuzzo (34) su se upoznali preko njenog brata dok su još bili djeca odnosno kad su imali po pet, šest godina. Kako je kasnije fudbaler priznao, sa njenim bratom se družio kako bi mogao da viđa Antonellu.  Ona mu je pisala pisma i sve je bilo tako slatko, ali ih je život razdvojio kada se cijela Messijeva porodica preselila u Barcelonu zbog Lionelove fudbalske karijere.

– Zamislite da se sa porodicom preselite na novi kontinent sa 13 godina, a budućnost svih zavisi od vas. Bilo je to komplikovano vrijeme. S jedne strane, bilo je spektakularno doći igrati u Barceloni. S druge strane, ostavljanje svega iza sebe u Rosariju bilo je teško: mojih prijatelja, ostatka moje porodice, mog djetinjstva – stigli smo u zemlju u kojoj nisam imao ništa. Počeo sam praktično od nule – rekao je Messi u jednom intervjuu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Svako je nastavio svojim životom, Lionel je gradio svoju fudbalsku karijeru, a Antonella se posvetila obrazovanju. Upisala je stomatologiju i uplovila u emotivnu vezu. Međutim, život ih je ponovo spojio nažalost tragičnim okolnostima.

Antonellin najbolji prijatelj je nastradao 2005.godine. Ona je zbog ove tragedije pala u depresiju, prestala je da ide na fakultet što je Messija nagnalo da ode u Argentinu da bi joj se našao u nevolji. Antonella je tada ostavila dečka kako bi Lionelu pružila novu šansu.

–  Ostavila me je, ali me barem nije ostavila zbog bilo kog momka već zbog Messija – ispričao je jednom prilikom Antonellin bivši dečko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Ipak, nisu odmah počeli da se zabavljaju. Lionel Messi je bio veoma stidljiv da prizna svoja osjećanja, ali je hrabrost skupio i pozvao je na dejt.  Neko vrijeme su svoju vezu krili od javnosti, ali su od 2009. godine svoju ljubav otkrili svima. Naredne godine su se vjerili, a interesantno je da su se vjenčali tek 2017. godine u rodnom Rosariju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Iz njihove bezuslovne ljubavi se rodio Thiago, Mateo i Ciro.

Izvor: glossy.espreso.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti