Skromni ribarev sin hrvatski je reprezentativac o kojem svi pričaju

Piše: Azra

INSTAGRAM: @josko_gvardiol

Mladi hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol (20) privukao je veliku pažnju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Sve ljubitelje fudbala impresionirao je talentom, dok je pripadnice ljepšeg spola oduševio svojim izgledom.

Njegova priča s fudbalskom karijerom počela je kada ga je otac još kao dječaka upisao u fudbalski klub Trešnjevka. Šestogodišnjak je u tom klubu igrao sa starijim generacijama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Joško Gvardiol (@josko_gvardiol)

Njegov otac Tihomir prodaje ribu, a navečer ide u ribolov. Ustaje u četiri sata i ide na Dolac kako bi preuzeo i posložio ribu, da bude spremna za prodaju. Otac mu je rodom iz Novigrada u blizini Zadra, dok je majka Sanja rođena Zagrepčanka. Ovaj mladi reprezentativac ima dvije starije sestre Lorenu i Franku.

Gvardiol je uvršten u 60 najvećih fudbalskih talenata prema izboru uglednog britanskog lista The Guardian.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Joško Gvardiol (@josko_gvardiol)

Joško je na meti brojnih medija nakon što se pojavio na Mundijalu. Pripadnice ljepšeg pola opsjednute su mladim reprezentativcem. Ono što je mnoge djevojke obradovalo je to što je Joško slobodan i nema djevojku. U jednom od intervjua je izjavio kako voli starije žene, te da prednost imaju one sa plavim očima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Joško Gvardiol (@josko_gvardiol)

Reprezentativac je na Mundijalu nastupao sa zaštitnom crnom maskom zbog koje je dobio razne nadimke kao što su Zorro i “osvetnik”. Gvardiol je mora nositi zato što se s Willijem Orbanom, suigračem iz kluba, sudario glavama i slomio nos.

Nakon utakmice sa Belgijom, Joško je oduševio sve fanove kada je nakon pobjede došao do svoje majke i zagrlio je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DCM (@direttacalciomercato)

Podsjetimo, Hrvatska je pobijedila Japan, te se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti