Video Roberta Dacešina o ljepotama BiH osvojio još jedno priznanje

Piše: E.M.

Banjalučanin Robert Dacešin nedavno je učinio ponosnim svoje zemljake nakon što je njegov video naziva „Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu” osvojio prvo mjesto na takmičenju Međunarodnog komiteta turističkog filma.

Video koji prikazuje sve prirodne ljepote BiH donio je Robertu još jedno priznanje. Njemački festival posvećen prirodi i
turizmu NATOURALE izabrao je Robertov video među najboljim  u konkurenciji od preko 500 videa. Dacešin nije krio ponos pa se javio na Instagramu s lijepim vijestima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Dacešin (@robert_dacesin)

-Šta reći osim da sam mnogo ponosan i zahvalan svima koji su glasali za video. Ali, ono što želim da vi svi znate je da iza mojih videa stoji jedan sjajan momak koji ih montira i bez kojeg ništa ovo ne bi bilo. On se zove Milan Banjac i ako vam se dopada kako izgledaju moja videa, znajte da on igra veliku ulogu u tome. Još od kako smo juna 2020. godine uradili prvi video o Trebinju, radimo zajedno, a u ove dvije i po godine, izbacili smo preko 100 videa iz više od 30 zemalja, što vjerujte nije bilo lako. Samo on i ja znamo koliko truda stoji iza svakog videa, te koliko sitnica koje vjerovatno niko ne primjeti, a na koje mi nekada izgubimo sate. Počeli smo sa željom da putovanja na koja idem, detaljnije predstavim vama, a kroz sav ovaj rad postali smo i dobri prijatelji koji će ovu priču gurati ako Bog da još mnogo godina – napisao je Robert ispod fotografija s dodjele priznanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Dacešin (@robert_dacesin)

Čestitke su se nizale u komentarima, a Robert već nastavlja da gazi ka novim uspjesima.

Pročitajte još