Zbog čega Severini, Nataši Bekvalac, Lepoj Breni, Hanki Paldum mnogi zavide?

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @severina @lepabrenaa

 

Zavidne figure slavnih pjevačica u regionu ponekad znaju probuditi određenu dozu ljubomore u oku posmatrača, a ponekad i grižnju savjest ako pojedemo čokoladicu više. U čemu je tajna, šta jedu i kada jedu, da li i koliko treniraju Severina, Lepa Brena, Jelena Rozga i mnoge druge…

Severina apsolutno plijeni pažnju svojim mladolikim izgledom. A mnoge zanima samo jedno: „U čemu je tajna?“

U jednom intervjuu je otkrila svoj „recept“ koji, zapravo, uopšte nije teško slijediti.

– Volim jesti puno voća, ali i povrća. Ustvari – jedem sve. U posljednje vrijeme jako puno voća, a sada mi odgovara sve šumsko voće, dinje, lubenice, otkrila je i dodala da joj u održavanju linije pomažu i navike koje je usvojila kroz godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

– Davno sam odlučila da neću svoje tijelo zasititi toksinima. Nekako mi se čini da sam na dobrom putu da ih potpuno ih izbacim iz prehrane. Ali, jako volim jesti i mogu puno pojesti, priznala je pjevačica.

Također, dodala je kako svoj dan voli započeti smoothiejima. Kombinira voće i povrće, ovisno o tome što joj se nađe u hladnjaku ili što joj se u tom trenutku jede. No, najdraža kombinacija su joj, posebno ljeti, mrkva, cikla, maline, jagode, borovnice i kupine pomiješane s bademovim mlijekom, a ponekad ubaci i malo banane za gustoću, premda joj, kako je rekla, zna biti fino i bez nje.

Severina zna da je za dobru figuru potrebno i malo vježbe, a najviše vremena u teretani provede prije turneje.

Što se tiče figure Lepe Brene niko joj ništa ne može zamjeriti. Ona sama je svojevremeno priznala da je imala čak 97 kilograma kad je počela da nastupa, ali je shvatila da mora da se izbori sa svojim apetitom. Takođe, imala je i probleme sa zgrušnjavanjem krvi, pa izuzetno pazi na ishranu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Zato se trudi da redovno ima sva tri obroka. Ona je otkrila šta se svakog dana nađe na njenoj trpezi – uglavnom jede povrće i voće, kao i ribu ili jaja. Izbjegava prženo i pohovano, premda priznaje da i sama ponekad pojede nešto sa spiska brze hrane – picu ili hamburger.

– Međutim, to je samo ponekad i trudim se da ne pretjerujem, objasnila Brena i otkrila da ponekad pojede i slatkiš.

Pjevačica, takođe, svako jutro vježba.

Isprobajtenjenu dijetu:

Dan 1

Doručak: Musli od ovsenih pahuljica, badema i svježeg voća

Ručak: Riba sa roštilja i povrće na pari

Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir mladog sira

Dan 2

Doručak: Salata i 2 kuhana jajeta

Ručak: Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, svježa salata od povrća, po izboru

Večera: Salata

I ostali dani su joj slični, a za užine pije prirodne sokove.

Važno je, kaže Brena, izbjegavati večeru.

I Jelena Rozga otkrila je kako se hrani, ali i svoj jelovnik za jedan dan. Osim glasom, ističe se i vitkim stasom.

Jelena je tako nedavno otkrila da ima 57 kilograma, no istakla je kako se ne može udebljati zbog problema sa štitnjačom. Naime, pjevačici je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a prije četiri godine i tahikardija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial)

– Pazim što jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada si dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju prehranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam jesti pečeno kestenje, priznala je svojevremeno.

Što se vježbanja tiče, otkrila je da joj u održavanju linije najbolje pomaže skakutanje po bini, no da je za vrijeme pandemije ipak počela vježbati kod kuće.

Evo što Jelena jede:

Doručak: Omlet s bjelancima, maslinama i mladim sirom

Ručak: Supa, meso, salata

Večera: Riba i povrće

Pjevačica Aleksandra Prijović važi za jednu od najtraženijih mladih pjevačica, te redovno nastupa.

Pored brojnih obaveza Aleksandra uspjeva da izgleda zanosno, a sada je otkrila da je tajna njene linije kontrolisana ishrana.

– Nisam ni na kakvim dijetama da bih bila vitka. Bila sam na režimu ishrane jedno vrijeme, a nakon toga prosto nemam potrebu za hranom kao ranije. Vrlo malo jedem, smanjio mi se apetit i zbog toga sam mršava. A malo jedem jer ne stižem – otkrila je Prijović.

Dijeta Milice Pavlović djelotvorna je a ne morate da se odričete omiljenih namirnica. Pjevačica je ovom režimu ishrane pristupila uz konsultaciju ljekara i u kratkom periodu uspjela je da smrša desetak kilograma i zategne se bez odlaska u teretanu.

Budući da zbog brojnih profesionalnih obaveza nema vremena da vježba Milica je potražila zamjenu i ispostavilo se da nije pogrešila. Po savjetu ljekara počela je da se pridržava Japanske banana dijete, uz pomoć koje je figuru dovela do savršenstva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Pavlovic (@senoritamilica)

Evo iz čega se sastoji dijeta Milice Pavlović:

Doručak: 3 banane. Uz njih je dozvoljeno konzumirati samo vodu ili čašu nemasnog mlijeka.

Ručak: Odaberite između dinstanog povrća sa junećim mesom, riblje čorbe ili integralne testenine sa paradajz sosom. Uz svaki obrok ide salata, kupis ili zelena. Možete pojesti bananu između obroka, ali pravite pauzu od 4 sata.

Večera: Pileće, ćureće meso na roštilju, povće ili riba. Takođe salata po želji. Posljednji obrok konzumirajte najkasnije u 20 h, a poželjno je da na spavanje idete 4 sata kasnije.

Ovakav režim ishrane traje 12 dana i ukoliko jedete izbalansirane i zdrave namirnice, rezultati neće izostati.

Lijepa Nataša Bekvalac se u svojoj koži osjeća bolje nego ikada, a zahvaljujući ishrani i treninzima postigla je savršen izgled. Nedavno se odrekla svog najvećeg poroka – cigareta, što je već nekoliko puta pokušavala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nataša Bekvalac (@bekvalceva)

Ishranu je korigovala uz preporuku nutricionistkinje, a na Instagramu se svojevremeno požalila da su joj uskraćene neke omiljene namirnice. Jednom prilikom je otkrila i svoj plan ishrane, a evo šta otprilike jede Nataša Bekvalac.

Jede sve vrste mesa, mliječne proizvode sa što manje ugljen hidrata, povrće, jaja na sve načine, orašaste plodove, a veoma je važna voda tokom cijelog dana (2.5 l dnevno). Tada je navela da je šest dana u sedmici potrebno da izbjegavate ugljen hidrate, dok sedmog dana sebi možete dati oduška i konzumirati sve osim slatkiša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hanka Paldum (@hankapaldum_official)

Na listu možemo dodati i našu muzičku divu Hanku Paldum. Poznato je da ona dobro kuha i da se njenoj kući dobro jede, ali naša diva izgleda odlično i nikada nije imala viška kilograma.

Pročitajte još