Britanci traže progon Harryja i Meghan nakon skandaloznog dokumentarca

Piše: Azra

YOUTUBE/ Printscreen

Prošlosedmična premijera skandaloznog dokumentarca princa Harryja i Meghan Markle uzburkala je javnost, a osim članova kraljevske porodice, Britanci su se također našli uvrijeđeni tim spektaklom koji Harry i Meghan izvode ne bi li ocrnili monarhiju i na njihovom ‘prljavom vešu’ zaradili.

Dok iščekujemo drugi nastavak dokumentarca, Britanci su tako već spremni praktički linčovati vojvodu i vojvotkinju od Sussexa pa su se pojavile peticije koje traže da ih se izbaci iz zemlje te im se napokon oduzmu baš sve titule – jer ih ne zaslužuju.

Tako je cijela lista uglednih osoba Velike Britanije odlučila službeno pozvati Harryja i Meghan da imaju toliko obraza i poštovanja da se ne pojave na krunidbenoj ceremoniji kralja Charlesa III, a koja će se održati sljedeće godine.

-Oni kategorički ne bi smjeli biti prisutni u Westminsterskoj katedrali 6. maja 2023. na krunidbi kralja Charlesa, rekao je tako jedan bivši britanski ministar.

Tako je nakon premijere dokumentarca provedena anketa među britanskim građanima, a koja je pokazala da čak 42 posto Britanaca vjeruje kako nakon svega Harry više ne smije biti uključen u liniju nasljeđivanja trona. Više od polovice Britanca isto tako misli da paru treba oduzeti baš sve titule, a neki smatraju kako bi im trebalo i zakonski zabraniti ponovni ulazak u zemlju.

-Oni zarađuju na tome da zlostavljaju svoju porodicu. Mislim da bi trebalo jasno dati do znanja da ih Britanci više ne žele u svojoj zemlji, a ni na krunidbenoj ceremoniji. Ljudi bi imali svako pravo da ih izvižde ako se pojave tamo. Tužan su oni par i nema nade za njih, rekao je političar David Mellor.

Inače, dokumentarac ‘Meghan & Harry’ ne samo da govori o početku njihove romantične priče, već i o svemu što se događalo nakon što su se vjenčali.

Izvor: story.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti