Zanimljiva lista: Deset najplaćenijih glumica u 2022. godini

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @jlo @margotrobbieofficial

Krajem svake godine objavljuju se razne liste, a među njima je i ona najplaćenijih glumaca i glumica. Naravno, čuda se ni ove godine nisu dogodila pa ni jedna glumica nije zaradila ni blizu koliko je primjerice u džep spremio Tom Cruise, no nekih pomaka ipak ima. A evo kako izgleda lista:

Na desetom mjesti zahvaljujući Netflixovoj hit seriji „Kraljičin gambit“, danas 26-godišnja Anya Taylor-Joy postala je senzacija gotovo preko noći. Nevjerovatni uspjeh donio joj je i nove ponude, koje nije mogla odbiti, a među kojima su se našle one za „Sjevernjak“ i „Amsterdam“, dok je ono što ju je dovelo na ovu listu iznos od 1,8 miliona dolara, koliko je dobila za ulogu u filmu „Furiosa“, u kojem će glumiti s Chrisom Hemsworthom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis)

Legendarna glumica Jamie Lee Curtis nalazi se na 9. mjestu dobila je izvrsne kritike za ulogu u filmu ‘Sve u isto vrijeme’, u kojem je glumila s Michelle Yeoh, a uskoro će se vratiti na filmska platna u zadnjem dijelu najpoznatije horor trilogije ‘Halloween Ends’. Ova 64-godišnjakinja je za repriziranje svog lika Laurie Strode dobila pozamašnih 3,5 miliona dolara.

Na osmom mjestu je  Emily Blunt, britanska ljepotica postala je stalni dio postave Hollywooda, stoga ne čudi da su joj platili četiri miliona dolara da uz Cilliana Murphyja, Florence Pugh i Roberta Downeyja Jr. glumi Katherine Oppenheimer u ‘Oppenheimeru’, novom filmu Christophera Nolana.

Zahvaljujući franšizi DC Comicsa o Wonder Woman, uspon Gal Gadot na ljestvici popularnosti bio je nevjerojatan. Prema mnogim istraživanjima, za 37-godišnju izraelsku glumicu ovo je bila itekako unosna godina te je za ulogu u filmu ‘Smrt na Nilu’, inspiriranu slavnom pričom Agathom Christie, zaradila čak pet milijuna dolara. Šuškalo se da je ujedno bila najplaćenija zvijezda u filmu. Ona je zauzela 7. mjesto.

Za 53-godišnju Jennifer Lopez bila je ovo naporna godina, a motiv koji se i privatno i poslovno provlačio kroz 2022. bilo je vjenčanje. Osim što se u julu udala četvrti put, ovoga puta za Bena Afflecka, pjevačica i glumica je za glavnu ulogu u romantičnoj komediji ‘Ti si taj’ dobila honorar od 8,5 milijuna dolara. Nalazi se na šestom mjestu.

Na petom mjestu Lady Gaga 36-godišnja pjevačica uspješno gradi i filmsku karijeru, zato ćemo je nakon filmova ‘Zvijezda je rođena’ i ‘Dinastija Gucci’ uskoro gledati kao Harley Quinn u filmu ‘Joker: Folie à Deux’ s Joaquinom Phoenixom. Za tu ulogu Gaga je potpisala ugovor vrijedan 10 milijuna dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

A isti iznos, ali za nastavak hit filma ‘Enola Holmes’, zaradila je Millie Bobby Brown, a nalazi se na 4. poziciji. Iako je tek postala punoljetna, barem po našim zakonima, 18-godišnjakinja je već svrstana među najplaćenije glumice svijeta. Popularnost je stekla zahvaljujući Netflixovoj seriji ‘Stranger Things’, a u nastavku ‘Enole Holmes’ glumi s Henryjem Cavillom.

Još jedna holivudska glumica koja je u ovoj godini zaradila 10 miliona dolara je Zendayja. Disneyjeva uzdanica, koja je zahvaljujući ulozi u filmu ‘Spider-Man: Put bez povratka’ profitirala i poslovno i privatno, jer se na setu rodila njena ljubavna priča s Tomom Hollandom, dobila je 10 miliona za ulogu u filmu ‘Challengers’, zauzela je treću poziciju.

Dugogodišnja karijera 58-godišnje Sandre Bullock u filmskoj industriji donijela joj je milione u banci. S time i nastavlja pa je za glavnu ulogu u filmu ‘Izgubljeni grad’ dobila 10 miliona dolara i zauzela je drugu poziciju.

Margot Robbie , australska glumica s punim je pravom postala najplaćenija glumica u 2022. godini zahvaljujući iznosu od 12,5 miliona dolara, koliko je dobila da utjelovi ni manje ni više nego – Barbie. Ova talentirana glumica glumila je s nekim od najvećih holivudskih imena – od Brada Pitta i Leonarda DiCaprija, preko Willa Smitha, sve do Charlize Theron i Nicole Kidman.

Pročitajte još