Bolne uspomene pretvorila u umjetnost: Tetovažama prekrila ožiljke od opekotina

Piše: Azra

Za mnoge ljude ožiljci predstavljaju jedan dio života i borbu koju je osoba morala da preživi da bi bila na mjestu gdje danas jeste. Zato mnogi ožiljke nose s ponosom, ali nekima ovakve vrste uspomena smetaju.

S obzirom na to da je medicina napredovala, postoje mnoge tehnike za uklanjanje ožiljaka. Međutim, postoje i oni koji žele da ožiljci ostanu tu, ali u nešto drugačijoj formi.

Jedna od njih je Marissa Ellett iz Michigena, koja je zadobila opekotine kada se slučajno zapalila dok je kuhala. Prema njenim riječima, 22% njenog tijela je bilo prekriveno opetokinama, a zbog njih je provela 21 dan na intezivnoj njezi.

Ona je zbog opekotina bila podvrgnuta mnogim plastičnim operacijama i bolnom liječenju. Ovaj događaj i posljedice koje je pretrpjela odrazile su se na njeno psihičko zdravlje, te je Marissi dijagnostikovan posttraumatski stresni poremećaj.

Srećom, Marisa je upoznala svog sadašnjeg supruga, koji joj je pomogao da se izbori sa svim nedaćama. Ona je poslije udaje odlučila da svoje užiljke prekrije tetovažama.  Sada Marisino tijelo umesto bolnih ožiljaka krase tetovaže cvijeća.

Izvor: Ona.telegraf.rs

(E.M.)

Pročitajte još