Jang kocke: Recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

Piše: Azra

Jang kocke, kolač koji podsjeća na djetinjstvo osvaja okusom, a nastaje iz jednostavnih sastojaka koje svi imamo kod kuće.

Kolač se može napraviti dan-dva prije serviranja što nam olakšava i smanjuje svu onu paniku prije neke svečanosti.

Sastojci za Jang kocke:

Za kore:

2 jaja

100 g maslaca

60 g šećera

350 g oštrog brašna

1 – 2 kašike kiselog vrhnja

1 kašika praška za pecivo

1 burbon vanilija šećer (ili vanilin šećer)

ribana korica naranče

2 kašike kakaa

Za kremu:

 

200 g oštrog brašna

2 vanilin šećera

200 g šećera

1,2 l mlijeka

250 g maslaca

ribana korica naranče

sok jedne naranče

Dodatno:

 

300 g mljevenog keksa

oko 2 dl soka od naranče

Jang kocke – priprema:

Pripremite kore. Jaja, maslac i šećer umutiti mikserom, dodati ostale sastojke i umijesiti tijesto. Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Kore tanko razviti na masnom papiru i peći na okrenutom pekaču, oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Pripremite kremu. Brašno, šećer, vanilin šećer i malo hladnog mlijeka umutiti mikserom, a preostalo mlijeko zakuhati. Mlijeko uliti u pripremljenu smjesu uz stalno miješanje i kuhati na laganoj vatri uz miješanje sve dok kuhača ne ostavlja trag na dnu posude. Ohladiti. Mikserom pjenasto umutiti maslac i umiješati u hladnu kremu Dodati sok i koricu naranče.

Koru premazati kremom, složiti natopljene kekse te ih premazati kremom. Staviti drugu koru i premazati. Ukrasiti mljevenim keksom.

Recept za Jang kocke pronašli smo na Instagram profilu Od slatkoga slađe, a u nastavku pronađite još recepata koji će ovih blagdana razveseliti vaše najmilije.

Pročitajte još