Fotografija iz djetinjstva: Pogledajte kako je Messi izgledao kao dječak

Piše: Azra

Fudbalska zvijezda Leo Messi zajedno sa reprezentacijom osigurali su prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Messi je počeo igrati fudbal u ranoj dobi, a njegov je potencijal ubrzo primijetila Barcelona. S 13 godina (2000. godine) je napustio mladu momčad Newell’s Old Boysa i s porodicom se preselio u Europu, jer je Barcelona ponudila da će platiti liječenje njegove deficijencije hormona rasta. U decembru 2009. osvojio je Zlatnu loptu France Footballa, nagradu World Soccera za fudbalera godine i FIFA-inu nagradu za fudbalera godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leo Messi (@leomessi)

Godine 2006. postao je najmlađi Argentinac koji je zaigrao na Svjetskom fudbalskom prvenstvu.

Dobitnik je i brojnih drugih nagrada i priznanja, a o njegovom talentu i uspjehu pričati će brojne generacije.

Messi je sa Antonellom stupio u bračne odnose 2017. godine u rodnom Rosariju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leo Messi (@leomessi)

Najbolji argentinski fudbaler Leo Messi još od srednje škole ljubi samozatajnu Antonelu. Upoznali su se kada je on imao samo pet godina, a kruže priče da je Leo s devet godina htio da mu ona postane žena te da joj je često pisao ljubavna pisma.

Messi i lijepa Argentinka zajedno imaju tri sina. Najstariji Thiago rođen je 2012. godine, a tri godine kasnije na svijet je stigao i Mateo. 2018. godine dobili su i trećeg sina, Cira.

Nakon ostvarene pobjede i još veće slave Messija, David Beckham je na svom Instagram profilu objavio njegovu fotografiju iz djetinjstva.

-Kralj, napisao je u opisu fotografije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti