Slavne ličnosti koje su doživjele najveće gubitke u životu, a to je smrt djeteta

Piše: L. K. P.

Foto: dailymail.co

Javnost u cijelom regionu iznenadila je vijest da je sin Marine Tucaković, Milan Laća Radulović, iznenada preminuo u Izrealu.

Marina je preminula u septembru prošle godine, izgubila je bitku sa zločudnom bolešću. Prije saznanja o bolesti, Marina se susrela sa tragedijom koja joj je obilježila život. U pitanju je prerana smrt njenog starijeg sina Miloša-Miše Radulovića koja se dogodila 2008. godine.

Mnoge slavne ličnosti susreli su se sa najtežim gubitkom koji čovjek može da iskusi, a to je smrt djeteta.

Sylvester Stallone od 1997. je u idiličnom braku s trećom suprugom, bivšom manekenkom Jnifer Flavin sa kojom ima četiri kćerke. 2012. je proživljavao najgore trenutke u svom životu kada mu je preminuo sin Sage kojeg je dobio sa prethodnom ženom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone)

Sage je umro u 36. godini života u svom stanu u Los Angelesu od srčanog udara izazvanog aterosklerozom.

Glumac je tada tražio od javnosti i mediji da poštuju njegovu bol i pruže mu potreban mir.

– Nijedna bol nije jača od one kada roditelj izgubi dijete. Zato molim ljude da pokažu poštovanje prema sjećanju na mog talentovanog sina i saosjećaju s ljubavlju njegove majke Sashe. Ovaj bolni gubitak ostat će s nama do kraja naših života. Sage je bio naše prvo dijete i centar našeg svemira, i ponizno vas molim za privatnost u teškom trenutku, oglasio se tada glumac.

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson izgubio je 2009. četvorogodišnju kćerku nakon što je preminula od slučajnog gušenja. Djevojčicu je pronašao tada sedmogodišnji Mikeov sin Migel na pokretnoj traci za trčanje u njihovoj kući i pozvao majku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

Ona je pružila prvu pomoć djevojčici i pozvala hitnu, ali nije joj bilo spasa. Kako su govorili iz policije, Tysonova kćerka se ugušila kablom za struju koji je visio na isključenoj traci za trčanje.

Keanu Reeves je s Jennifer Syme bio u sretnoj vezi, a njena trudnoća bila je kruna njihove ljubavi. Međutim, umjesto sreće, roditelji su doživjeli veliki gubitak: njihova kćerka Ava Archer Syme-Reeves rođena je mrtva. Tragična vijest šokirala je cijeli svijet, a nekoliko mjeseci nakon toga život je izgubila i njegova partnerica u saobraćajnoj nesreći. Glumac se nikada nije oporavio od ove tragedije.

John Travolta suočavao se s nezamislivom tugom kada mu je 2009. preminuo sin Jett, koji je tada imao 16 godina. Glumac je bio na porodičnom odmoru s djecom i suprugom Kelly Preston, koja je umrla 2020. godine na Bahamima.

Jett je doživio napad gušenja u hotelskoj sobi i udario glavom o kadu što se završilo tragično. Inače, Travoltin sin je bolovao od Kawasaki sindroma, bolesti koja pogađa arterije, što je otkriveno 2003. Bio je lošeg zdravlja od svoje druge godine, a dijagnosticirani su mu i autizam, kao i astma.

-Ne mogu da zamislim život bez Jetta, rekao je svojevremeno Travolta.

Cristiano Ronaldo i njegova partnerka Georgina Rodrigez su u oktobru 2021. godine objavili da čekaju blizance. Ali, tokom porođaja u aprilu ove godine došlo je do kompikacija i njihov sin nije uspio da preživi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

-Sa najdubljom tugom moramo da objavimo da je naš dječak preminuo. Ovo je najveća bol koji roditelj može da osjeća. Samo rođenje naše djevojčice nam daje snagu da živimo u trenutku sa nekom nadom i srećom. Htjeli bismo da zahvalimo doktorima i sestrama na pažnji i njezi, kao i na podršci. Svi smo pogođeni ovim gubitkom i molimo za privatnost u ovom veoma teškom trenutku. Naš dječak ostaje naš anđeo. Uvijek ćemo te voljeti – napisao je tada Ronaldo.

Američki predsjednik Joe Biden  je sa Jill Biden u skladnom braku od 1977. godine, ali u nju se zaljubio nakon bolne tragedije. Naime, Joe je 1966. diplomirao na pravnom fakultetu i zaprosio svoju dugogodišnju djevojku Neiliu Hunter. Izgovorili su iste godine sudbonosno “da” i dobili sinove Beaua i Hintera, kao i kćerku Naomi.

Neilia je bila najveća podrška Bidenu dok je tek gradio svoju političku karijeru, a imali su skladan brak i miran porodični život. Njihovu sreću je 1972. u vrijeme praznika prekinula saobraćajna nesreća. Sedmicu prije Božića Neila je bila u kupovina s kćerkama i sinovima, a dok su se vozili u automobilu na njih je naletio kamion. Bidenova supruga i kćerka su poginule na licu mjesta, dok su njegovi sinovi prevezni u bolnicu s teškim povredama.

To nije jedini gubitak, koji je Biden uz potporu druge supruge prebrodio. Njegov sin Beau je preminuo 2015. u 47. godini od tumora na mozgu.

Reper Dr. Dre ostao je bez sina Andrea Junga 2008. nakon što je umro u 20. godina od predoziranja heroinom. Pronađen je mrtav u kući nakon što se vratio iz noćnog izlaska, a reper je također zamolio za razumjevanje u bolnim trenucima.

 

Pročitajte još