Otkriveno koji je član kraljevske porodice najviše radio ove godine

Piše: L. K. P.

Foto: meer.com

Princeza Anne (72) bila je najvrijednija članica britanske kraljevske porodice ove godine, imala je 214 angažmana, uključujući putovanja u SAD i Falklandske otoke.

Bio je to najveći broj službenih angažmana prema analizi Court Circulara, službenog registra posjeta i dužnosti viših članova kraljevske porodice. Princeza Anne bila je vrijedna i 2021., kada je prisustvovala na 387 angažmana, kao i 2018., 2016. i 2015. godine.

Drugi na ovogodišnjoj ljestvici bio je njen brat, kralj Charles III (74). On je navodno obavio 181 angažman, gotovo 40 više od svog brata princa Edwarda (58), koji se našao na trećem mjestu.

Princ Edward obavio je 143 angažmana, a slijedi ga njegova supruga Sophie, grofica od Wessexa, koja je sakupila 138. Najmanje angažmana, njih 126, odradio je princ William (40).

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti