Novogodišnje želje: Zerina Patković, Sunčica Šanjević i Jelena Jugović-Tuncel otvorile dušu i srce 

Piše: Azra

Doba je godine kada se sabiraju utisci i pravi lična inventura. Koliko smo postigli, bili empatični i dobri jedni prema drugima te zahvalni za sve što imamo. U to ime, za kraj godine zamolili smo bosanskohercegovačke influenserice da napišu pismo Djeda Mrazu i zažele želje iz središta srca u koje su samo našim čitateljkama dale da zavire.

Zerina Patković

„Dragi Djeda Mraze,

vjerujem da si sada prezauzet čitanjem pisama i spremanjem poklona. Nadam se da sam uhvatila zadnji voz i da će moje pismo doći do Sjevernog pola prije nego sjedneš u svoje saonice.

Ovo je za mene bila veoma lijepa i uspješna godina. Zasigurno jedna od najboljih do sada i voljela bih da mi se opet ponovi. Najsretnija sam što je mene, moju porodicu i poznanike podarila zdravljem. To bih željela svima u narednoj godini.

Onima koji su patili zakači na nebu po jednu sjajnu zvijezdu vodilju, kako bi uvijek mogli pronaći naljepše puteve. Ispunjava me kada su svi sretni i zadovoljni.

Nagradi dobre ljude, ali nemoj zaboraviti ni one manje dobre, jer oni u ovom trenutku ne znaju ili ne mogu drugačije. Želim da ti, ja i cijeli svijet takvima pošaljemo u ovom trenutku malo ljubavi.

Jedva čekam da nam stigneš i željno iščekujem naš susret.

Sretan ti Božić i Nova godina!“

Sunčica Šanjević

„Dragi Djeda mraze,

ova godina mi je bila poslovno uspješna, privatno izazovna, ali sve u svemu okarakterisala bih je kao jednu dobru godinu. Za sljedeću sam odlučila da će biti jedna od najboljih ikada, jer sam ja tako odlučila, a znam koliku moć imaju upornost i vjera.

Odlučila sam da jačam zahvalnost, jer zahvalnost je najjača molitva i privlači sve dobro u naš život.

Zahvalna sam za ovaj dan, novu priliku da napravim nešto dobro za sebe i druge. Zahvalna sam za zdravlje. Posebno sam zahvalna za zdravo srce, koje moje tijelo održava u životu. Zahvalna sam za zdravlje moje porodice. Zahvalna sam što mi je data prilika da učim i da se razvijam. Zahvalna sam Ti što mogu da radim ono što volim. Zahvalna sam Ti za kući koju imam, za toplinu mog doma. Zahvalna sam Ti za ljubav koju osjećam , dajem i primam. Zahvalna sam za hranu i vodu koje imam. Zahvalna sam za kontraste i sva neželjena iskustva koja mi život daje da bih spoznala sebe i pravu vrijednost svog života. Zahvalna sam  za mudrost. Zahvalna sam za pamet. Zahvalna sam za sva čuda koja dolaze u moj život. Zahvalna sam za novac koji mi dolazi i koji imam. Zahvalna sam za odjeću i obuću. Zahvalna sam za obilje koje moj život ispunjava. U 2023. želim da prestanu bolesti i ratovi, epidemije, zloba, da nijedno dijete nije gladno, da ima više pravde i da ljudska srca budu bolja.

Djeda Mraze, molim te donesi nam sve to.“

 Jelena Jugović-Tuncel

„Dragi Djeda Mraze,

mjesec zahvalnosti, čarolije i radosti je tako blizu. Dok ti ovo pišem počinjem s Vlogmasom i želim da mi daš snagu da sve stignem na vrijeme. Nadam se kako si zadovoljan sa mnom i da sam bila dobra ove godine te da su moji pratioci spremni za let u crvenom avionu iz kojeg svira „Jingle bells“, sigurna sam da jedva čekaju ukrcavanje pred Vlogmas? I ja nestrpljivo.

Posebno sam uzbuđena i radujem se da moji pratioci vide šta sam im sve spremila.

Ove godine sam još jednom shvatila da ne postoji teret koji majka ne može podnijeti zbog svoje djece. I uistinu je tako, mi žene, prirodno nježne i krhke s djecom dobijemo natprirodnu snagu i ništa nam nije teško za njihovu radost i za to ti hvala. A ima li ljepše sličice iz djetinjstva od porodične harmonije za koju ti se najviše zahvaljujem, djedice.

Uživam u svakom dahu ovog prohladnog decembra i vježbam zahvalnost. Svojoj djeci, prijateljima i pratiocima kao i čitateljkama želim mnogo zdravlja i da svaki dah bude prožet zahvalnošću.

Sretni praznici.“

 

 

 

 

 

Pročitajte još