Miralem Pjanić sa sinom Edinom u Abu Dhabiju: Pozirali kao šeici

Piše: S.P.

Miralem Pjanić sa sinom Edinom posjetio je džamiju Šeika Zayeda u Abu Dhabiju. Obojica su bili odjeveni u arapsku narodnu nošnju.

Proslavljeni bh. nogometaš na svom Instagramu podijelio je fotografiju ispred prekrasne bijele džamije koju je posjetio u petak za vrijeme džuma-namaza.

“Jumu’ah Mubarak”, poručio je Pjanić uz fotografiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miralem Pjanić (@miralem_pjanic)

Slobodno vrijeme nakon treninga i utakmica, Pjanić koristi za obilazak i upoznavanja Abu Dabija i okoline. Nedavno je sa sinom posjetio i spektakularni Ferrarijev tematski park, a sada je red došao na džamiju Šeika Zayeda.

Džamija Šeika Zayeda je najveća u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i osma po veličini u svijetu. Otvorena je 2007. godine i nosi ime prvog predsjednika UAE-a koji je u njoj i pokopan. Izgradnja džamije je trajala 12 godina i na njoj je radilo više od 3000 radnika.

Njezinih više od 80 kupola su ukrašene mramorom, a dvorište je popločano cvijetnim mramornim uzorcima i ima površinu od oko 17.000 m2. Unutrašnjost krasi i najveći tepih na svijetu koji je koštao vrtoglavih 8 milijuna dolara, a radilo ga je 1200 majstora i za taj posao im je trebalo 2 godine da bi na kraju izradili tepih veličine 5700 m². Osim toga možete i vidjeti impresivni luster koji je također najveći na svijetu i teži oko 12 tona. Lusteri su ukrašeni sa milionima Swarovski kristala.

Bosanskohercegovački reprezentativac u augustu tekuće godine potpisao je za Al Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti