Lavica Sedina s mamom za rođendan: Nakon dva provedena u bolnici, konačno na slobodi

Piše: S.P.

Mlada sarajevska heroina Sedina Muhibić, poznatija kao Seddina Bosna, s teškim životnim iskušenjima nosi se od rođenja, a ne bez razloga odavno već nosi epitet nevjerovatno hrabre djevojke. Zbog svoje hrabrosti i pozitivne energije koja je ne napušta ni u borbama s najtežim nedaćama, poznata je i širom naše regije. Sedina je, podsjetimo, rođena 1991. u Sarajevu, ali roditelji su je ostavili po rođenju u Dječijem domu Bjelave te je odrasla u SOS dječijem selu.

Nakon ratnog izbjeglištva vratila se u svoju Bosnu te magistrirala Pedagogiju i postala uspješna sportašica. Ipak, njeno zdravstveno stanje nije joj dopustilo da nastavi sportsku karijeru. Iza sebe Sedina ima nekoliko operacija zbog povrede koljena doživljene na skijanju. Operacije koljena nisu bile jedini problem. Već duže vrijeme bori sa bakterijemijom, a to je stanje prisustva bakterija u krvi, koje može dovesti do različitih posljedica, a kod Sedine je dovelo i do srčanih problema

Humanitarnom akcijom skupljena joj je pomoć za liječenje u Švicarskoj, a prema novim informacijama kako nam je Sedina kazala jeste da su joj doktori kazali da je sve uzrok i posljedice Corona virusa. Specijalnog lijeka nema, terapija za srce je promijenjena i čeka se napredak.

Trenutno se Sedina nalazi u Sarajevu, sa svojim najmilijima, a prije nekoliko dana je proslavila 31. rođendan, te objavila fotografiju sa svojom mamom.

– Eto nakon dva rođendana u bolnici, ovaj sa mamom i to na slobodi, napisala je u opisu fotografije.

Pročitajte još