Pjesma “Južna pruga” ga je proslavila: Gdje je sa estradne scene nestao Zoran Vanev

Piše: E.M.

Youtube printscreen

Zoran Vanev stekao je veliku popularnost svojevremeno na estradnoj sceni, a njegov hit “Južna pruga” danas broji preko 15 miliona pregleda na Youtubeu.  Kaijeru je započeo davne 1993. godine u Makedoniji, ali je nakon toga odlučio da izada i album za srbijansko tržište. Iako je ostvario veliki uspjeh, smatrao je da muzika nije za njega.

-Nažalost, vidio sam i jako lošu stranu muzike, a to je cinkaranje i ucjenjivanja u vezi sa honorarom oko mojih nastupa. Zatim, jako loše organizovane manifestacije, jer je svako htio nabrzaka da od nas umjetnika zaradi, svako je htio na neki način u ime menadžera da više petlja nego da pošteno odrađuje svoj dio posla. Kada sve to sabereš i oduzmeš, taj posao i nije baš za neko uživanje, rekao je Vanev u intervjuu za Nova S.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoran Vanev (@vanevzoran)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoran Vanev (@vanevzoran)

Danas živi sa porodicom u Švajcarskoj. I dalje se bavi muzikom, ali ne tako aktivno, budući da nastupa i ide, kako kaže, samo tamo gdje on želi. U međuvremenu je diplomirao na Fakultetu za prirodnu medicinu i postao priznati doktor.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti