I to je moguće: Osam znakova da vas svekrva voli

Piše: Azra

Jeste li se ikad zapitali zašto je odnos između svekrve i snahe toliko komplikovan. Majke su posebne i nezamjenjive, a njihova neizmjerna ljubav ponekad može prijeći granicu i uznemiriti snahu.

Svekrve su žene pune životnog iskustva. Jednom kad njihova djeca stvore vlastitu porodicu, majke ih svojim savjetima žele usmjeriti, što može uznemiriti snahe, koje smatraju da im nameću svoje mišljenje.

Svakoj ženi je važno da se uklopi u porodicu svojeg supruga, a poštovanje je temelj takvog odnosa. Ponekad možemo stvoriti pogrešnu percepciju o majci našeg supruga i to je glavni razlog zbog kojega se ona ne osjeća slobodno pokazati svoju ljubav prema nama.

U nastavku pročitajte znakove da vas svekrva zapravo voli i da je vrijeme da joj ljubav vratite istom mjerom.

  1. Želi vas bolje upoznati

Ako vam je svekrva već nekoliko puta spomenula kako bi htjela da je češće posjećujete, to ne mora značiti da vas želi kontrolirati, nego bolje upoznati. Ako vas ispituje o poslu, hobijima, interesima i odnosu s njenim sinom, ona samo želi biti sigurna da ste oboje sretni.

 

  1. Ne smatra da je njeno dijete uvijek u pravu

Situacija u kojoj se svekrva umiješa u svađu s vašim suprugom, odnosno njenim sinom, može biti izrazito iritantna. To je jedna od situacija kad većina žena reagira i objasni svojoj svekrvi da je prešla granicu. Međutim, ona vas, kao žena, zapravo jako dobro razumije i osjeća odgovornost da svojem sinu objasni kako nije u pravu.

 

  1. Traži vašu pomoć u kuhinji

Ako ste organizovali porodično druženje, a svekrva vas stalno zove da joj nešto pomognete u kuhinji, to bi moglo značiti da široj porodici želi pokazati da ste vas dvije tim koji dobro funkcionira i da je ponosna na vaše sposobnosti.

 

  1. Uvijek lijepo priča o vama

Iako ste vas dvije potpuno drugi svjetovi, ona često ističe vaše kvalitete. Ponosna je na vašu karijeru i na to što ste dobro odgojili njezine unuke. Pitat će vas za recept i pohvalit će ukusan ručak koji ste skuhali. Ako imate ovakvu svekrvu, budite sigurni u to da vas jako voli i da je sretna što ste baš vi odabranica njenog sina.

 

  1. Poštuje vaš brak

Svakoj majci je važno da je njeno dijete sretno. Međutim, jasno joj je da vi živite s njenim sinom, a da ljubavni odnos ponekad može biti kompliciran. Iako joj je teško prihvatiti da ste sada vi najvažnija žena u njegovu životu, ona se prema vama odnosi s poštovanjem i zdravom distancom.

 

  1. Pamti važne datume

Ako vam svekrva pošalje poruku za rođendan ili godišnjicu braka i ako vam pokloni baš onaj cvijet o kojemu ste jednom prilikom pričale, znači da joj je stalo do vaših osjećaja i da vas želi razveseliti.

 

  1. Uzbuđena je zbog vaše zajedničke budućnosti

Ako vaša svekrva planira druženja, govori o proširenju vaše porodice, o majčinstvu i svim izazovima koje brak nosi, ne znači nužno da vam želi nametnuti svoj način života, nego da vas dugoročno vidi u svojoj porodici. Na prvu iritantan, takav način komunikacije mogao bi značiti da joj je do vas stalo.

 

  1. Ne uspoređuje vas ni s kim

Možda vaša jetrva zarađuje više od vas ili volontira u nekoj humanitarnoj organuzaciji. Možda njen drugi sin već ima svoju djecu, a vi još uvijek niste spremni na taj korak. Možda ste odlučili da ne želite brak, nego nešto nekonvencionalniji odnos. Ako vas poštuje baš onakvu kakva jeste i nikada vam nije nametnula svoje mišljenje o vašem životu, znači da imate svekrvu za poželjeti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti