Čuvena Hurem na vrhuncu slave pokušala se ubiti, pa završila na psihijatriji: Zašto je uloga sultanije iscrpila

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @meryemuzerlimeryem

 

Meryem Uzerli se proslavila ulogom sultanije Hurem koja je životno iscrpila, jer je u najranjivijem dijelu života morala da glumi jaku ženu.

Planetarno popularna glumica, koja je Balkan osvojila ulogom sultanije Hurem u seriji “Sulejman Veličanstveni”, svojim ljubavnim životom, kako u popularnoj seriji, tako i u privatnom životu, neprestano intrigira javnost. Glumica je sada konačno pronašla svoju sreću i uživa sa svojim kćerkama.

Mnogi su postali zainteresovani za njen privatni život nakon uloge u jednoj od najgledanijih turskih serija svih vremena, a lijepa Meryem jednom prilikom je otkrila da je tokom snimanja serije koja joj je donijela svjetsku slavu, prolazila kroz najteži životni period.

Na samom vrhuncu slave ostala je u drugom stanju sa tadašnjim partnerom Canom Ateşom, koji je od nje stariji 17 godina.

Tada se nagađalo da je Can ostavio i pokušao da primora da abortira. Glumici je to jako teško palo, zbog čega je u jednom momentu završila u bolnici za psihičke i mentalne bolesti u Njemačkoj.

– U Antaliji sam dobila nagradu za glumu, a te večeri sam pokušala da se ubijem. Otišla sam u hotelsku sobu i bacila sam statuu razbivši je, bila sam potpuno luda i isjekla sam ruke, krv je bila svuda. Htjela sam da se bacim sa balkona jer sam u tome vidjela jedini izlaz. Htjela sam da nestanem, da me nema, da sam mrtva. U smrti sam vidjela spas. Psihički sam bila jako loše, rekla je Uzerli svojevremeno.

Uloga Hurem  je iscrpila.

– Živjela sam tri godine za taj lik i potpuno sam se izgubila. Postajalo je sve teže i teže. Nisam mogla više da je glumim, jer je ona bila jaka žena, a ja sam postajala sve slabija, dodala je Merjem, koja je iz serije na kraju otišla i vratila se u Berlin.

Nakon odlaska iz kultne serija, glumica se brzo oporavila i rodila kćerkicu Laru. U njoj je pronašla put do ozdravljenja i posvetila joj se u potpunosti. U januaru prošle godine postala je majka po drugi put i na svijet donela djevojčicu kojoj je dala ime Lily Koi.

Meryem i danas živi u Berlinu, a prije dvije godine je u samom centru grada otvorila prodavnicu zdravih slatkiša. U posljednje vrijeme veoma je aktivna na društvenim mrežama, a mnogi su primijetili da je linuju dovela do savršenstva u odnosu na period dok je igrala Hurem.

Meryem se nerijetko nađe na meti prozivki zbog estetskih korekcija na licu, a kako stručnjaci kažu glumica je radila jagodice, popunila usta, a tvrde da je koristila i botoks.

Pročitajte još