Kreacije Vivienne Westwood zbog kojih će ”vječno živjeti”

Piše: Azra

Modna dizajnerica Vivienne Westwood umrla je u 81. godini. Smrt su potvrdili iz njezine modne kuće objavom na Twitteru gdje je navedeno da je dizajnerica umrla u snu okružena svojom porodicom u Londonu. Proslavila se na modnoj sceni 1970-ih, svojim androginim dizajnom, majicama sa sloganima i nepoštovanjem prema establišmentu. Zbog svog je rada od kraljice Elizabete dobila vitešku titulu dame.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

Modna dizajnerica ostati će upamćena po brojnim kreacijama nošenih na svjetskim pistama. O nekim njenim kreacijama će se dugo pričati.

Blake Lively se 2016. na Filmskom festivalu u Kanu pojavila u svijetlo plavoj haljini pomenute dizajnerke, a cijela kreacija je bila inspirisana likom “Pepeljuge”.

 

Glumica Anne Hathaway je 2010. godine u braon kreaciji Vivienne Westwood prisustvovala premijeri filma “Alisa u zemlji čuda”.

Christina Hendricks se godine 2011. pojavila na premijeri filma “I Don’t Know How She Does It” u metalik crvenoj haljini,

Čuvena vjenčanica Sare Jessice Parker u filmu “Seks i grad” koju je svijet, itekako, upamtio.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti