Ovako danas izgleda slavni Tarkan kojeg su prozvali princem turske muzike

Piše: E.M.

Foto. Youtube printscreen

Slavni Tarkan, jedan od najboljih i najpoznatijih turskih pjevača devedesetih godina, dostigao je ogromnu slavu, a neki od njegovih najvećih hitova i dalje se rado slušaju na našem podneblju.  Nemoguće se ne sjećati se njegovog hita “Kiss Kiss” koji danas broji preko 80 miliona pregleda na Youtube platformi. Jedan je od rijetkih koji je uspio doći na sve svjetske ljestvice, a da ne pjeva na engleskom.

Ovaj, danas pedesetogodišnjak, tokom karijere objavio je nekoliko mega popularnih albuma i prodao ih u 19 miliona primjeraka, zbog čega su ga turski mediji prozvali princem popa. Također, Tarkan i producira muziku kroz svoju kuću HITT Music osnovanu 1997. godine. The Washington Post je svojevremeno pisao da je Tarkan u Turskoj isto što i Elvis Presley u Americi.

I dalje se bavi muzikom i izgleda bolje nego ikada, a na društvenim mrežama ga prati preko 6 miliona ljudi. 2016. oženio je Pınar Dilek s kojom je dobio kćerku Liju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tarkan (@tarkan)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tarkan (@tarkan)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tarkan (@tarkan)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti