Ovo je tajna njenog čarobnog izgleda: Slavna manekenka već 30 godina je na istoj dijeti

Piše: S.P.

Cindy Crawford je jedna od najslavnijih manekenki svih vremena, a otkriveno je kojim režimom prehrane održava uvijek zavidnu liniju.

Podsjetimo, Cindy je bila velika zvijezda modeling svijeta 90-ih, a tada je bila i u braku s Richardom Gereom. Zanosna ljepotica svojom je bujnom kosom i besprijekornom manekenskom građom oduševila modni svijet, a sada je otkriveno i kako održava vitkost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Naime, kao jedna od najljepših žena svijeta Cindy je cijelog života morala paziti na tonus mišića, broj kilograma i centimeter oko struka, a u njenoj borbi za uvijek savršenu figuru osobito joj je pomogla dijeta kojoj je vjerna već 30 godina. Njena je idealna težina 58 kilograma, dok je visoka 177 centimetara. Ovu težinu Crawford održava cijeli život.

No, to nije visoka kilaža pa je za njeno konstantno održavanje potrebno ulagati dosta truda. Tako Cindy godinama svakog dana provodi neki oblik treninga – od trčanja preko yoge pa sve do aerobika kojeg je putem svojih snimki vježbi popularizirala i među širom populacijom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

No, osim treniranja, Cindy se kune da je za nju ključno da jede oko 5-6 obroka na dan, a svako jelo dolazi u malim porcijama. U suprotnom, ako jede manje i obilnije, metabolizam joj se uspori, a tijelo počinje skladištiti masne naslage – što ona želi izbjeći pod svaku cijenu, piše Story.hr.

Osim pravila o puno manjih obroka, za ovu je dijetu jako bitno da se cijelo vrijeme uravnoteženo jede. Tako svaki obrok treba sadržavati 30 posto proteina, 40 posto ugljikohidrata i 30 posto masti.

U nastavku vam donosimo primjer jelovnika Cindy Crawford za koji nutricionisti tvrde da skida i do pet kilograma u sedam dana, samo ako ga se čvrsto pridržavamo i u potpunosti izbacimo alkohol iz svoje prehrane.

Doručak:pržena jaja, komad tvrdog sira (30 g) i komad raženog hljeba
Užina:zelena jabuka, grožđe ili voćna salata (150 grama)
Ručak:riba ili pileće meso (150 grama) sa zamrznutim povrćem, mali komad raženog hljeba
Užina:narandža ili 30 grama sira
Večera:kuhana govedina (150 grama), salata od povrća (100 grama) sa kašikom maslinovog ulja, četvrtina čaše kuhanog graha
Prije odlaska u krevet:čaša jogurta ili kefir s niskim sadržajem masti

Šta kada ‘zgriješi’?

Kao i svi mi, i Cindy ponekad pogriješi te poklekne pred izazovom – te pojede hamburger ili kakav sočan desert. Tada na jedan ili dva dana pojača intenzitet treninga i pomno pazi što jede oko dvije sedmice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Osim prije spomenutog jelovnika, Cindy provodi i periode tzv. “detoksikacije” tokom kojih jede juhu od povrća i do pet puta na dan – a tako čisti organizam i crijeva, što nužno dovodi do gubitka kilograma.

Ta ‘čudotvorna’’juha radi se od mrkve, rajčice, paprike, celera, zelenog graha, luka i peršina. Ova juha jako ubrzava probavu i dobar je diuretik, a u nju možete staviti bilo koje povrće osim krompira i batata.

Kada je na tom programu, Cindy jede kao što je navedeno u nastavku:

Ponedjeljak: juha, svježe povrće (neograničeno) i dijetetski jogurt
Utorak: juha, svježe voće (bez ograničenja) i jogurt bez masti
Srijeda: juha, svježe povrće i voće (bez ograničenja)
Četvrtak: juha i kuhana piletina
Petak: juha, kuhana govedina ili teletina
Subota: juha, svježe povrće (bez ograničenja) i jogurt s niskim sadržajem masti
Nedelja: juha, svježe povrće i voće (bez ograničenja).

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti